Sjekk inn: Hotel Baja

Rimelig luksus på Sardinias smaragdkyst.

Hotell Baja er et mellomstort hotell, og tiltrekker seg både par, vennegjenger og barnefamilier. Foto: Hotel Baja
Hotell Baja er et mellomstort hotell, og tiltrekker seg både par, vennegjenger og barnefamilier. Foto: Hotel Baja Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å reise på ferie til Sardinia er ikke spesielt billig, men det er veldig lettvint å komme seg hit, nå som både Ryanair og Norwegian flyr direkte fra Østlandet. Øya er dyr, og aller durest er det på Costa Smeralda, det nordøstlige hjørnet, der italiensk fiff og internasjonale kjendiser konkurrerer om å ha de største yatchene og bestille den dyreste vinen på restaurant. Men denne kysten er også en av Middelhavets vakreste, og krystallklart vann, hvit sand, italiensk vin, pizza og pasta fristet for mye til at vi kunne la være å dra. Heldivgis fant vi et stilig hotell til overkommelig pris.

Hvor: Via Nazionale, Cannigione, Sardinia
Antall rom: 56 rom
Pris: Hotellets priser er fra 180 euro for dobbeltrom med frokost. Vi bestilte gjennom en hotellsøkside (Booking.com), og fikk en ukes overnatting for 7.700 kroner, altså 1.100 kr per natt.
Internett: Nettilgang via kabel på alle rom
På nett: www.hotelbaja.it

Beskrivelse: Stilig, middels stort firestjerners hotell som ligger i den lille kystlandsbyen Cannigione, ved Costa Smeralda. Moderne og ren stil. Flott bassengområde i hagen bak hotellet. Stor restaurant. Spa og treningsrom i kjelleren (spaet var under oppussing da vi var på hotellet sommeren 2009). Hotel Baja fremstår som et firestjerners hotell med høy standard. Det eneste de kanskje kunne spart seg, var den rimelig stygge kunsten som hang rundt på hotellet, og som er til salgs. Forhåpentligvis byttes de fæle bildene som hang der sommeren 2009 ut med noe bedre neste år.Rommet: Rommet er et såkalt superior rom, altså ikke blant de fineste på hotellet. Det er rent og moderne, dominert av hvitt og svart. Litt lite gulvplass på akkurat vårt rom. Badet er til gjengjeld svært romslig og fint. Inget badekar, men stor dusj, og en bidé ved siden av toalettet. Liten kontorpult, minibar, stort klesskap, fransk balkong mot den indre gården. Sengen var en smule hard, men vi vente oss til det.

Poeng (av ti): 7

Frokost: Enkel buffet i restauranten. Utsikt mot hagen og bassenget. Frukt, yoghurt, juice, kaffe, te, melk, rundstykker, croissanter, kaker, syltetøy, ogs og skinke. Helt ok, men etter en uke ble vi ganske lei. Litt flere påleggssorter å velge mellom, og litt grønnsaksgarnityr hadde gjort seg.

Poeng (av ti): 6

Restaurant: Hotellet har restaurant, men vi spiste aldri der. Den var stort sett tom.

Beliggenhet: Cannigione er et fint sted å ha base hvis du vil feriere på Costa Smeralda. Det er 20 minutter å kjøre til Porto Cervo, selve "hotspoten" på Costa Smeralda, og 30 minutter å kjøre til Palau, der fergene går til La Maddalena-øyene. Fine strender i Cannigione, men enda flotte strender i kort kjøreavstand fra hotellet, opp og ned langs kysten. Merk - du er avhengig av leiebil hvis du skal feriere langs Costa Smeralda.

Barnevennlig: Hotellet har to familierom (firemannsrom). I indre gård er det lekesaker for barn. Bassenget er ganske langgrunt, men blir dypt, så foreldre må passe på. Hotel Baja er ikke noe utpreget barnevennlig hotell, men det var flere italienske barnefamilier her da vi var her i juli.

Passer for funksjonshemmede: Ja, men ikke de minste rommene. Det er to heiser, og så og si ingen dørstokker rundt i hotellet. Lett tilgjengelighet også ut til bassengområdet.

Pluss: Pent og ordentlig hotell, til forskjell fra de mange litt slitne og "blomstrete" hotellene i samme prisklasse i dette området. Bassengområdet er et stort pluss, og deilig å trekke seg tilbake til på ettermiddagen, etter en dag på stranda eller på farten langs kysten. Hyggelig og hjelpsom betjening. Cannigione er en mer "ekte" landsby enn Porto Cervo og Baja Sardinia, som i stor grad er fulle av ferieleiligheteer og hoteller. I Cannigione er det færre hoteller, og flere fastboende.

Minus: Litt kjedelig frokost. I juli prøvde hotellbetjeningen seg med å dra i gang bassengfester på ettermiddagen. Det betød litt for høy musikk, og en kar som prøvde seg som plateprater uten særlig hell. De ga opp dette ganske fort, heldigvis, og alle som koste seg med bok og en øl ved bassenget kunne finne roen igjen. Det er mulig festfaktoren er høyere på hotellet i august, da det er høysesong.

Totalinntrykk: Ingenting å utsette, bortsett fra vel stive priser dersom du ender opp med å måtte betale hotellets fullrpis. Søk på hotellsøksider for å finne bedre tilbud. Ellers er Hotel Baja et trygt alternativ for deg som vil ha et snev av stil og luksus, men ikke er villig til å betale griseprisene femstjernershotellene langs Costa Smeralda tar.

Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer