Sjekk inn: Hotel Le Palme

Fire stjerner og rett ved stranden - men til hvilken pris?

Hotel La Palme ligger ved Costa Smeralda på Sardinia. Foto: Stine Okkelmo
Hotel La Palme ligger ved Costa Smeralda på Sardinia. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med to direkteruter fra Norge til Sardinia (Ryanair og Norwegian) har den vakre italienske øya åpnet seg som en lett tilgjengelig feriedestinasjon. Sardinia utmerker seg med fantastiske strender og krystallklart vann, spennende natur, arkeologi og gode muligheter for sykling, klatring, fjellturer osv. I tillegg får du nydelig italiensk mat - fra tradisjonell sardinsk kost til klassiske pizza- og pastaretter.

Sardinias store aber er prisnivået, som er noe høyt, i hvert fall langs Costa Smeralda i det nordøstlige hjørnet. Likevel - du vil ikke angre på en ferie hit. Vi har testet et av hotellene som ligger ved Costa Smeralda.

Hvor: Liscia di Vacca, Gallura, Sardinia
Antall rom: 90 rom
Pris: Fra cirka 2.000 kroner natten for dobbeltrom med halvpensjon i mai
Internett: Trådløst nett i fellesarealene.
På nett: www.hotellepalmeportocervo.it

Beskrivelse: Firestjerners hotell som ligger ved Costa Smeralda i Sardinias nordøstlige hjørne. Hotellet har rom og bungalower, basseng med sjøvann, uteterrasse og hageanlegg som fører ned til en offentlig sandstrand. Ingen minimalisme å spore her. Et lite såkalt beuty center som klipper hår, masserer osv. Du kan få middag inkludert i prisen.

Rommet: Mitt rom er et dobbeltrom med balkong mot bassengområdet. Rommet er stort og har skrivebord, to stoler og et bord, minibar, godt med garderobeplass og bad med toalett og bidét. Tv, men ikke flatskjerm. Litt hard madrass etter min smak, men her er det individuelt hva man liker. Stilen er typisk for Italia - terrakottafliser på gulvene og romantiske møbler.
Poeng (av ti): 7

Frokost: Enkel buffét i restauranten som vender ut mot bassengområdet. Bord både inne og ute. Rundstykker, croissanter, kaker, ost, kjøttpålegg, egg, juice, müsli, frukt, kaffe og te. Helt grei kvalitet på alt, men du blir nok lei etter en uke. Ikke det mest spennende, egentlig, og det burde den vært for et firestjernershotell. Du kan bestille cappuccino eller espresso av kelneren.
Poeng (av ti): 5

Se bilder av hotellet:


Restaurant: Restauranten heter Romantico (da skjønner du hvordan stilen er). Vi fikk ikke testet lunsj eller middag på hotellet, dessverre, men tidligere gjester på Tripadvisor rapporterer om ok, men ikke fantastisk, mat.

Beliggenhet: Litt for seg selv, tre kilometer unna Porto Cervo, Costa Smeraldas store turistmagnet, der fiffen og kjendisene henger om sommeren. Som ellers på Costa Smeralda er det avstander mellom stedene og strendene, så du bør ha leiebil (det er dyrt med taxi). Slik sett vil noen kanskje føle at hotellet er litt isolert - det er ingen andre restauranter osv. i gåavstand fra hotellet. Likevel, anlegget er flott, og stranda fin (men det finnes langt vakrere langs Costa Smeralda). En ferie her forutsetter egentlig leiebil - så kjører man rundt og besøker de avsidesliggende sandstrendene det kryr av her.

Barnevennlig: Ja. Hotellet har familierom, og bassengområdet er fint for barn. Stranda like ved er langgrunn.

Passer for funksjonshemmede: Det er noen småtrapper her og der som kan gjøre det vrient. Men rommene er for så vidt bra, uten høye terskler og med god plass.

Pluss: Flott hotellanlegg, og gjennomført i romantisk stil. Store rom og rene, pene bad. Hyggelig bassengområdet med sjøvann og kort vei til nærmeste strand (som altså ligger i enden av hagen til hotellet). Hotellet har en bar med lett servering på stranda.

Minus: Litt avsidesliggende. Kjedelig frokost. Vil tro at et kan bli trangt om plassen rundt bassenget når hotellet er fullt i høysesong. Ganske stiv pris. Costa Smeralda er en dyr destinasjon, og 2.000 kr natten med frokost og middag inkludert er pris i lavsesong.

Vi har også bodd på et rimeligere hotell i samme område. Les Sjekk inn: Hotel Baja

Totalinntrykk: Et fint feriehotell, men litt avsidesliggende. Du bør ha leiebil om du skal være her en uke eller mer, så du kommer deg rundt. Får du utslett av småblomstrete sofaer og overdådighet er ikke dette stedet.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 6,66 av 10 poeng

DinSide ble invitert til Costa Smeralda av Galluras turistkonsortium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer