Sjekk inn: Hotel Les Cavalets

En sjarmerende liten perle i Provences vakreste natureldorado.

Så vakker er utsikten fra hotellterrassen. Foto: Stine Okkelmo
Så vakker er utsikten fra hotellterrassen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Provence er ikke bare lange lunsjer, vingårder og lavendelparfyme. Provence kan også tilby fantastiske naturopplevelser. Europas største juv, Gorges du Verdon, og Lac de Sainte-Croix er kroneksempler. Området er en stor naturpark, og hit reiser du for å ha en aktiv ferie kombinert med nytelse på lokale restauranter.

Stikkord er fjellturer, klatring, juving, padling, fisking, vindsurfing og terrengsykling, for å nevne noe. Se flere bilder og les mer om hva området har å by på i saken Turbo i Provence.

DinSide besøkte området i juni 2010, og bodde på sjarmerende Hôtel Les Cavalets ved innsjøen Lac de Sainte-Croix. Les vår anmeldelse av stedet:

Hvor: Route du Barrage, Bauduen, Provence
Antall rom: 29 rom
Pris: 85 dobbeltrom (70 euro feb-apr og okt-nov), frokost koster 8 euro per person i tillegg- sjekk kursen i DinSides Valutakalkulator
Internett: Nei
På nett: www.hotel-restaurant-lescavalets.com

Beskrivelse: Lite og koselig tostjerners feriehotell med fantastisk utsikt over den menneskeskapte Lac de Sainte-Croix i Provence. Opplevelsen tilsier høyere "stjernestatus" enn to, men det er et enkelt hotell uten avanserte fasiliteter. Ligger i et flott område og er et fint utgangspunkt for opplevelser i vakre Provence.

Rommet: Mitt rom er et rom med tre senger. Jeg har dessverre ikke rom med balkong og utsikt over innsjøen, men ellers er rommet trivelig og i provencialsk stil. Bokse-tv og ingen minibar forklarer tostjernersklassifiseringen. Badet er romslig med badekar. Også her typisk provencialsk stil. Store garderobeskap i rommet.
Poeng (av ti): 6

Frokost: Frokost på terrassen i hotellets hage, med panoramautiskt over innsjøen. Klassisk fransk frokost med ferske baguetter, criossanter, diverse syltetøy og honningtyper, smør, juice, kaffe og te. God kvalitet, god kaffe. Savnet kanskje ost og skinke, men ellers fornøyd.
Poeng (av ti): 6

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har restaurant, og du kan bestille halvpensjon her. Maten er selvsagt fransk, med hovedfokus på retter fra Provence. Jeg spiste ikke her, men restauranten har et godt rykte, og franskmenn med feriehus i området reiser gjerne hit for å spise.

Beliggenhet: Nydelig beliggenhet i åssiden overfor Lac de Sainte Croix. Det tar omtrent to timer å kjøre hit fra Nice. Et fredelig og rolig område med naturpark rundt. Kjente Gorge Verdon er like ved. Hit reiser turister (mest franskmenn) som vil nyte naturen, og kanskje surfe, padle eller bade i innsjøen, gå turer i juvet, klatre, ri hester osv. Med leiebil kan du kjøre den fantastiske D71, veien som slynger seg på kanten av juvet som er opptil 700 meter dypt.

Barnevennlig: Hotellet har flere rom med tre senger, men er man fire, må man ha to rom.

Passer for funksjonshemmede: Ikke spesielt, det er noen trappetrinn her og der.

Pluss: Sjarmerende, flott beliggenhet, og fantastisk utsikt fra terrassen.

Minus: Litt enkelt rom hvis man skal bo her flere dager. Da hadde det gjort seg med et minikjøleskap på rommet.

Totalinntrykk: Et bra valg hvis du vil utforske området rundt Lac de Sainte-Croix i Provence. Avslappende atmosfære. Men er du først i området, blir du ikke på dette hotellet mer enn to-tre netter. Det er flust med andre hyggelige steder å overnatte i provence.

Poeng (av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 6,33 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer