Sjekk inn: Hyatt Regency Kuantan Resort

Hyatt Regency Kuantan har flotte bassengområder - og like bak er stranda. Foto: Stine Okkelmo
Hyatt Regency Kuantan har flotte bassengområder - og like bak er stranda. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Hvor: I Kuantan, på østkysten av Malaysia
Antall rom: 330
Pris: Fra 280 ringgits for et dobbeltrom - rundt 530 kr per 6/11/08 (sjekk ut www.xe.com for kurs)
Internett: Nettilgang på alle rom (koster ekstra)
På nett: kuantan.regency.hyatt.com

Beskrivelse: Dette luksushotellet ligger rett på en av Malaysias kritthvite sandstrender. Hotellet er stort, men det virker ikke slik, da det består av flere bygninger, som ingen er mer enn fem etasjer høye. Hyatt Kuantan Regency er lekkert - særlig bassengområdene er utrolig fine (hotellet har to). I det ene bassenget kan du sitte på en barkrakk i vannet og bestille deg en drink. Hotellet har også et spa, et treningsrom og tennisbaner.

Rommene på hotellet er flotte og moderne - men inspirert av tradisjonell malaysisk stil. Foto: Stine Okkelmo
Rommene på hotellet er flotte og moderne - men inspirert av tradisjonell malaysisk stil. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Stranda nedenfor hotellet er full av hvit, finkornet sand. Foto: Stine Okkelmo
Stranda nedenfor hotellet er full av hvit, finkornet sand. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Rommet: Mitt rom vender ikke ut mot havet, men ellers er det et flott og romslig rom. Flatskjerm, kontorpult, klesskap og balkong. Badet har både badekar og separat dusj. Det blir fort fuktig på badet - noe som nok er et vanlig problem i områder der luftfuktigheten og temperaturen er høy.
Poeng (av ti): 9

Frokost: Stor buffet med både malaysisk og kontinental frokost. Det er nesten for mye av det gode. Frokosten serveres i restauranten, som ligger med havutsikt. Det er en fantastisk start på dagen å se utover den hvite sandstranda og høre bølgene slå.

Poeng (av ti): 9

Restaurant: Hotellet har tre restauranter. Vi spiste på den største, Restaurant Kampung - buffetrestauranten (her serveres også frokosten). Her får du alt fra malaysisk, indisk og kinesisk mat, til pizza og pasta. Kokkene tilbereder mye av maten mens gjestene ser på. Her er grillet fisk, kylling satay-spyd, indisk curry og mye mer. Bølgeskvulp og stjernehimmel gjør stemningen upåklagelig. Eneste minus er at alkohol er ganske dyrt i Malaysia, men hotellet har en bra vinliste, for deg som aksepterer priser som er 3/4 av våre norske (et vinglass koster 60-70 kroner).
Poeng (av ti): 9

Beliggenhet: Fantastisk beliggenhet helt ved strandkanten, litt nord for Kuantan sentrum. Like ved siden av hotellet er det et lite marked og småbutikker. Området er populært blant lokale, som gjerne kommer for å sitte på stranda og nyte livet. Hotellet eier ikke stranda nedenfor. Det er bra, jeg liker ikke at lokalbefolkningen utestenges fra strendene, men det virker som om de holder seg mest på delen lenger nord, likevel.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Kuantan er forøvrig en av de store inngangsportene til Malaysias østkyst, som er kjent for sine flotte strender. Den "norske" Robinsonøya ligger litt lenger sør langs denne kystlinjen. For å komme deg hit, må du fly til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, og videre med innenriksfly til Kuantan. Du kan også fly til Singapore og komme deg videre derfra.

Malaysias østkyst - info og tips

Barnevennlig: Ja, her er plaskebasseng for de aller minste, og da vi var der storkoste de større ungene seg i det ene av de store bassengene. Ingen barneklubb.

Passer for funksjonshemmede: Ja, det er heiser og ramper for rullestolbrukere. Rommene er store og romslige, og det er ingen terskel for å komme inn i dusjen.

Pluss: Et lekkert, men ikke overdådig hotell. Veldig bra layout, og vi liker den malaysiske stilen. Flotte bassengområder. Stranden er som tatt ut av et postkort. Høflig og vennlig personale.

Minus: Det blir i overkant fuktig inne på badet når man dusjer. Kraftigere vifter hadde gjort seg.

Totalinntrykk: Dette hotellet kunne jeg gjerne tilbrakt hele ferien på (jeg var der dessverre bare én natt). Rett og slett griselekkert. Og med priser fra rundt 530 kroner per natt for et dobbeltrom (kurs per 6/11/08), må dette sies å og svært mye luksus for pengene. Jeg drar gjerne tilbake!
Poeng (av ti): 10

Gjennomsnittlig poengsum: 9,25 av 10 poeng

Mer fra Malaysia: Ferie i skilpaddefart


DinSide ble invitert til Malaysia av Tourism Malaysia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer