Sjekk inn: Liakoto Peloponnes

Behagelig gresk idyll, perfekt for barnefamilien.

Sjekk inn: Liakoto Peloponnes
Publisert
Sist oppdatert

Hvor: Kardamili, Peloponnes, Hellas
Antall rom: Ca 25
Pris: Vi reiste på en pakketur med Lilleput Reiser, som gir hotellet fire stjerner. Bestiller du på egenhånd, starter leilighetsprisene på 125 euro per dag i høysesong. Studios (dobbeltrom m. bad og minikjøkken) fås for 95 euro, mens suitene går for 195 euro.
Internett: Fri bruk av tre PC-er i resepsjonen. Det skal også være rom hvor du kan betale for trådløs nett, men det prøvde vi ikke – det var tross alt ferie.
På nett: Liakoto & Anniskas nettsider

Beskrivelse:

Liakoto er et lite hotell med 25 leiligheter - noen flerroms og noen ettroms. Hotellet er fint plassert i den rolige landsbyen Kardamili. Et fint svømmebasseng for hotellets gjester, samt for gjestene som bor på søskenhotellet Anniska i parallellgaten. Det er vissnok et garasjeanlegg her, men selv i høysesongen var det god tilgang til parkering av leiebil rett utenfor hotellet.Rommet: Vi var en familie på fire og bodde i en toromsleilighet med fire senger. Dvs. et soverom med dobbeltseng, samt to ekstrasenger i hovedrommet.
Hovedrommet har også en liten kjøkkenkrok med kjøleskap og det du trenger av bestikk og kjøkkenutstyr. Lite, men praktisk toalett med hårføner, dusj og WC.

Vår gjennomgående leilighet hadde balkong på begge sider, dvs. med utsikt over henholdsvis bassenget og sjøen. Klimaanlegg i begge rom.

Dette er ikke noe luksushotell, men det var rent og pent, og vi gir ekstra plusspoeng for godt renhold.

Poeng (av ti): 7

Frokost: Frokost kan kjøpes i hotellbaren, som har utebord på en liten patio. Vi spiste aldri frokost her, så kan ikke vurdere den.

Restaurant: Hotellet har ikke restaurant, men serverer snacks i baren.

Beliggenhet: Kardamili er et lite sted, så her har du gangavstand til alt du trenger. Minimarked, flere tavernaer og småbarer ligger innenfor 100–300 meters rekkevide. Det er cirka 50 meter å gå til sjøen rett nedenfor hotellet, men her er det kun badestige og ingen strand – og den egner seg ikke for de minste barna.

Nærmeste strand ligger cirka fem minutter unna når du går med små barn. Solsenger og parasoller kan benyttes fritt, men det forutsetter at man da også kjøper seg litt drikke, tar en is eller spiser mat på den tilhørende strandkafeen. Merk dere at strendene er av rullesten, det anbefales derfor å bade med sko, og motepolitiets hatobjekt Crocs fungerer her helt ypperlig.

Barnevennlig: Våre barn var på henholdsvis to og fem år, og så lenge du passer på dem ved bassenget (NB: Ikke barnebasseng) og stranden fungerer dette ypperlig – Kardimili er svært liten og oversiktlig, med kun en hovedgate som har antydning til trafikk.

Tilbudet for eldre barn og ungdommer vil nok likevel oppleves som litt begrenset, dette er ikke stedet for de store organiserte aktivitetene eller de rene shoppingturene. Da må man leie seg bil eller ta de lokale bussene.

Terrenget er imidlertid nydelig, og liker man å gå på tur har man mange gode og varierte muligheter.

Totalinntrykk Hotell Liakoto på Kardimili er det perfekte stedet å dra for ren avslapning - senkes ikke pulsen her trenger du antagelig legehjelp. Dette er altså verdt å merke seg, for er du på jakt etter fest og moro er dette definitivt feil sted.

Landsbyen er stille og rolig med flere spisesteder, og du slipper å irritere deg over støyende diskoteker og slitsomme innkastere. De finnes nemlig ikke. Liker du å gå på tur er det også bare å glede seg, det er mange ulike ruter å velge mellom, og naturen er imponerende frodig det varme klimaet tatt i betraktning.

Liakoto ( & søsterhotellet Anniska) har fått særdeles god kritikk på TripAdvisor: Av 70 anmeldelser har de faktisk fått full pott i 64 av dem, og kun en person opplevde stedet som gjennomsnittlig.

Og vi forstår hvorfor: Hotellene er relativt enkele, men det er rent og pent, og oppleves som svært trivelige. Betjeningen er til stede når du trenger dem, men holder seg ellers rolig i bakgrunnen – omtrent som en god kelner altså. Godt renhold trekker opp.

Merk dog - ingen av hotellene har spesielt høy standard. Dette er ikke luksus, men reale og bra overnattingssteder for deg som liker at det er rent og ordentlig.

Poeng ( av ti): 7

Gjennomsnittlig poengsum: 7 av 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer