Sjekk inn: Melrose Arch Hotel

Et godt valg hvis du skal til Joburg. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Lekkert interiør og fiffig rombelysning. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lekkert interiør og fiffig rombelysning. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer

Byen av gull, eller Johannesburg, er kjent for sine høye tall på krimstatistikken og være en utrygg by. Mange må likevel mellomlande her på vei til andre byer i Sør Afrika, og det er også utgangspunkt for reisen til flere safariområder nord i landet. Vi skal heller ikke glemme at byen også kommer til å være hovedsete under verdensmesterskapet i fotball i 2010, og finalen vil gå av stabelen på Soccer City rett utenfor byen.

DinSide var nylig i byen og valgte å teste et av byens fineste hoteller i et trygt område. Som hjemmesiden til Melrose Arch selv sier; hotellet ligger inne i en liten by i selve byen. Området kalles Melrose Arch lifestyle development og rommer en moderne og veldig chic fasade. Fasjonable butikker, restauranter og flere hoteller ligger spredt utover noen meget godt bevoktede kvartaler. Under finner du vår anmeldelse av hotellet som fortjener sine fem stjerner.

Hvor: 1 Melrose Square, Melrose Arch, Johannesburg Antall rom: 118 Pris: Fra 1650 rand for dobbeltrom. Sjekk kursen i vår Valutakalkulator Internett: Trådløst bredbånd på alle rom På nett: www.africanpridehotels.com Beskrivelse: Lekkert og nytenkende femstjerners luksushotell som ligger i et trygt område av Johannesburg. Hotellet har delikat innredning, gourmetrestaurant, stort svømmebasseng med tilhørende bar, egen kaffebar og eget bibliotek med bar. Det har også sound room, som er et rom hvor du kan nyte musikk og andre audiovisuelle godbiter på en avslappet måte. Moderne luksus preger hele hotellet, som sikter både mot forretningsreisende og storbyturister. Rommet: Vårt rom har fin utsikt ut mot plassen fylt med natteliv foran hotellet og fremstår som delikat og nytt. Lyset i rommet er interessante, da det finnes 21 forskjellige innstillinger på belysningen. Fra romantisk rød, til opplyst businesslys. Litt overdådig, men morsomt. Sengen er meget komfortabel, mens badet er delt i to. Eget romslig badekar og en stor separat walk in dusj. Flatskjerm, DVDer, minibar og alt du måtte ønske av underholdning finnes også på rommet. Poeng (av ti): 9 Frokost: Frokosten er av buffétypen og er litt skuffende med tanke på hva som blir servert i et så fint hotell. Det er likevel frisk frukt, frokostblandinger og noe brød med pålegg. Du kan bestille a la carte om du ønsker det – ikke inkludert. Poeng (av ti): 7

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.