Sjekk inn: Nimb Hotel

Vi testet det nye luksushotellet i København.

Lekkert og maskulint på Nimb. Foto: Stine Okkelmo
Lekkert og maskulint på Nimb. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor: I Tivoli i København
Antall rom: 14
Pris: Fra 2.900 dkk (3.900 dkk i høysesong) for det minste rommet - DinSides valutakalkulator
Internett: Trådløst nett på alle rom
På nett: www.nimb.dk

Beskrivelse: Københavns hotteste hotell ligger i Tivoli, nærmere bestemt i Huset Nimb, som er det mauriske hvite ”slottet” i enden av Tivoli. Dette er et lite, eksklusivt og grisedyrt hotell, som ”alle” snakker om. Det åpnet i mai 2008.

Rommet: Mitt rom koster fra 3.900 dkk utenfor sesong, og er dermed ikke det minste rommet. Rommet er lekkert og stort. Jeg anslår at det er cirka 35 kvm. Her er en sofasalong, en peis, en stor himmelseng og et bad met et kjempebadekar og selvsagt en separat regndusj. Flatskjerm-tv hører selvsagt med. Stilen er maskulin og elegant. Et par minus er at viften på badet er ganske høylydt, selv med lukket dør. Det er også lytt ut til gangen.
Poeng (av ti): 8

Lekkert og maskulint på Nimb. Foto: Stine Okkelmo
Lekkert og maskulint på Nimb. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Alle rom har en sofasalong.  Foto: Stine Okkelmo
Alle rom har en sofasalong. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Stort, frittstående badekar med god plass til to på hotellbadet. Foto: Stine Okkelmo
Stort, frittstående badekar med god plass til to på hotellbadet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Frokost: Nydelig frokost med en rekke varer fra hotellets egen delikatessebutikk, Løgismose. Ferskpresset eplejuice, nybakte rundstykker og rugbrød, to oster, tre kjøttpålegg, og diverse søte pålegg (deriblant sjokoladebutikken Summerbirds eget sjokoladepålegg). Kaffe og te. Vi savner bare frukt, müsli og yoghurt, for gjester som er vant til dette til frokost.
Poeng (av ti): 8

Restaurant: Nimb huser hele to restauranter, gourmetrestauranten Herman, og bistroen Løgismose Grillbar. Begge er populære, men førstnevnte er dyr, og passer for spesielle anledninger. DinSide har ikke spist på noen av dem.

Beliggenhet: Midt i København sentrum og med utsikt inn i Tivoli. Perfekt for en storbyferie. Da jeg bodde på Nimb, var Tivoli stengt, men arbeidere kom om morgenen for å begynne å jobbe ute i Tivoli. Vinduene er ikke lydtette, så jeg hørte dem godt. Det er usikkert om bråk fra Tivoli er en plage når fornøyelsesparken er åpent.

Barnevennlig: Dette er overhodet ikke noe familiehotell.

Passer for funksjonshemmede: Nimb har heis, og det er ingen høye dørterskler på rommet. Ei heller inn i dusjen, som er romslig, men det er ingen håndtak å holde seg fast i. Det kan være vrient for en funksjonshemmet å få brukt det frittstående badekaret, uten hjelp.

Pluss: Alt er gjennomført lekkert på Nimb. Personalet er proffe, og det er rent og ordentlig. Dette er luksus, men likevel ikke overdådig/harry.

Minus: Bråkete badevifte kan gjøre det vanskelig å få sove for dem med lett sovehjerte. Det er ganske lytt ut til gangen, og det vibrerer i de brede gulvplankene når noen går forbi. Hvis jeg skulle ønsket meg mer på Nimb, var det et spa/treningsrom.

Totalinntrykk: En natt på Nimb kan absolutt gjentas. Hotellet er herlig, selv om det ikke er så mange fasiliteter her. Du trenger strengt tatt ikke det når du befinner deg midt i København. Men – jeg er ikke så sikker på om jeg synes luksusen er så bra at det legitimerer rompriser på over 4.500 norske kroner.
Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 8 av 10 poeng

Klikk her for å se en bildespesial fra Nimb Hotel

Les mer om Nimb Hotel i denne artikkelen

DinSide ble invitert til København av VisitDenmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer