Sjekk inn på cella

Bak boltede fengselsdører sover du trygt ... eller?

Publisert
Sist oppdatert

Lyst til å prøve deg som fengselsfugl, men ikke helt lysten på å grumse til rullebladet ditt for å få det til?

Du kan leie deg inn på et av disse fengselshotellene og få en mer eller mindre livaktig følelse av hvordan det er å sitte fengslet. Forskjellen på deg og en vanlig fengselsfugl er selvsagt at mens du kan sjekke ut når som helst, er det andre som bestemmer oppholdets lengde for ekte fengselsfugler. Og du må dessuten betale.

Her er noen gamle fengsler som i dag er gjort om til hoteller eller overnattingssteder. Vet du om andre fengselshoteller som er verdt et besøk? Skriv det inn i debattforumet under.

Karosta-fengselet, Latvia

Dette fengselet utenfor Liepaja i Latvia er ingen spøk. Her blir du fratatt alle personlige eiendeler ved innsjekk, du må gjennom en legesjekk på et lugubert legekontor, du blir avfotografert og registrert, før du blir marsjert til cella og låst inne. Dette er en del av en ekstrempakke på dette latviske fengselshotellet. Innsjekk er klokken 21, og utsjekk er kl. 9. Frokost er ikke inkludert.

Dette er opprinnelig et militærfengsel fra 1905, som ble overtatt og videreført som fengsel av KGB på 1970-tallet. Opphold her var langt fra hyggelig, og hyggelig er det fremdeles ikke, skal vi tro beretninger herfra. "Hotellet" selv reklamerer for at det er "uvennlig, ukomfortabelt, uoppvarmet og helårsåpent" ... Det var fengsel her frem til 1997.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer