Sjekk inn: Skarsnuten Fjellandsby

Fin beliggenhet, men litt stive priser i dette feriekomplekset i Hemsedal.

Publisert
Sist oppdatert

Vi er midt i høysesongen for skiferier, og forrige helg gikk turen til Hemsedal. En halvtime unna Gol ligger hemsedal, som er kjent for sine bratte bakker og et pulserende natteliv.

Det er et utall overnattingsmuligheter i Hemsedal - fra hotellrom til hytter til ferieleiligheter. Vi sjekket inn på sistnevnte - en ferieleilighet i Skarsnuten Fjellandsby, som ligger på 1.000 meters høyde ved Skarsnuten Hotell. Utsikten over Hemsedal og skianlegget er flott. Både dette, og det at det går en heis helt opp til Skarsnuten, gjør fjellandsbyen populær blant tilreisende. Er det et riktig valg? under ser du vår vurdering.

Hvor: Skarsnuten, Hemsedal
Leiligheter: Skarsnuten Fjellandsby har over 100 leiligheter i seks forskjellige størrelser. Fra 46 kvm (4-5 pers) til 140 kvm (12-14 pers)
Pris: Fra 2.190 kr for en helg i minste leilighet i lavsesong. Pris i høysesong (februar/mars) for minste leilighet er 5.690 kr (det er dyrere i påskehelgen). Strøm (varierer) og sluttvask (rundt 8-900 kr) er obligatoriske tillegg. For minste leilighet i skisesong blir prisen rundt 6.700 kroner - altså 670 kroner natten per pers, dersom man skviser fem personer inn i leiligheten (som jo er ganske liten). Se full prisliste her.
Internett: Trådløst nett i noen av leilighetene.
På nett: www.skarsnuten.no

Beskrivelse: Stort kompleks av ferieleiligheter som ligger rundt Skarsnuten Hotell. Komplekset ble påbegynt i begynnelsen av 2000-tallet. Leilighetene er moderne, og har åpen kjøkkenløsning og badstu. De fleste leilighetene har også peis.

Leiligheten: Leiligheten vi har leid er på 84 kvm og har åtte sengeplasser. Sengeplassene er fordelt på tre soverom - et dobbeltrom og to rom med familiekøyeseng (smal dobbeltseng nede og enkeltseng oppe). Et bad med dusj, toalett og badstu, og et separat toalett. Stor stue med sofakrok, spisebord og åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er utstyrt med det meste man trenger til matlaging. Balkong med utsikt over bakkene og Skarsnuten Hotell. Stor flatskjermtv og peis.
Poeng (av ti): 8

Frokost: Ingen frokostservering her. Man kan betale 625 kroner per person for å spise frokost og treretters middag på Skarsnuten Hotell.

Se bilder av hotellet:

Restaurant: Hotellet har restaurant med en variert meny. Vi spiste ikke her ved denne anledningen, men har spist her tidligere. De fleste vil vel heller lage mat selv i leilighetens kjøkken, men det er hyggelig å spise en sen lunsj i restauranten, der folk pleier å samle seg fra 14-tiden.
Poeng (av ti): 7

Beliggenhet: Flott beliggenhet oppe i fjellsiden over Hemsedal. Bratt oppkjøring, som man bør være obs på ved glatt føre. En egen skiheis går rett opp til hotellet, og du kan leie ski i hotellets underetasje. Det eneste minuset er at solen forsvinner ganske raskt, men det gjelder egentlig hele skisenteret, som ligger på "feil" side av dalen, altså på skyggesiden. Et stort pluss at det er rusleavstand til Skarsnuten Hotell, der det er veldig hyggelig afterskistemning utover ettermiddagen. Her samles både barnefamilier og voksne for å spise og få seg noe å drikke etter en dag i bakken. I fint vær kan man sitte ute på terrassen og følge med på hva som skjer i bakkene.

Barnevennlig: Leilighetene er absolutt barnevennlige. Veldig greit å styre rutinene selv når man kan lage alle måltider selv. Leilighetene har flatskjerm-tv og dvd-spiller for dager med dårlig utevær.

Passer for funksjonshemmede: Leilighetene som ligger på bakkeplan er ok for funksjonshemmede. Det er terskler mellom soverom og gang og inn til bad og toalett. Merk også at noen av soverommene er ganske små.

Pluss: Flott beliggenhet, og leilighetene er moderne og rene.

Minus: Overraskende lytt mellom soverommene. Dynene er litt for tynne for en kald norsk vinter. Utsjekk klokken 11 virker unødvendig tidlig. Innsjekk er ikke før klokken 17, så renholdspersonalet har seks timer på å vaske leilighetene. Når man betaler såpass mye for å leie, burde det kunne gå an å ha utsjekking klokken 12 i stedet.

Totalinntrykk: Ingenting å utsette på Skarsnuten Fjellandsby når det gjelder beliggenhet. Tykkere dyner hadde gjort seg. Tynne vegger er det vanskeligere å gjøre noe med. Prisen er stivere her enn mange andre steder i Hemsedal. Det er i stor grad beliggenheten som gjør det. Om den er verdt prisen får hver enkelt vurdere.
Poeng (av ti): 8

Gjennomsnittlig poengsum: 7.66 av 10 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer