Sjekk inn: Tintswalo Atlantic

Denne perlen i Cape Town er verdt turen til Sør-Afrika i seg selv. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Servicen er upåklagelig, og beliggenheten fantastisk. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Servicen er upåklagelig, og beliggenheten fantastisk. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer

Sør-Afrika er et drømmereisemål for mange. DinSide Reise var nylig på plass i vertslandet for fotball-vm 2010, og smakte på noen av landets mange godbiter. Vi bodde også to netter på Tintswalo Atlantic, et hotell som er verdt en reise i seg selv. Den typen hotell du husker om 20 år og nevner hver gang du snakker løst om reisen din til venner her hjemme. Vi er ikke de eneste som har blitt fascinert av Tintswalo Atlantic, som også står på det anerkjente magasinet Condé Nasts "Hot List 2009". Under får du vår anmeldelse av hotellet, som åpnet i januar 2009.

Hvor: Chapman’s Peak Road, Cape Town Antall rom: 11 suiter, hvorav en presidentsuite med plass til fire Pris: Fra 5.400 kroner i dobbeltrom (egne priser under fotball-vm). Det inkluderer ettermiddagste og sandwicher, og all annen drikke, bortsett fra fransk sjampanje og andre eksklusive merker. Internett: Det finnes en datamaskin med skillpaddekobling ved resepsjonen. Du er ikke her for å surfe på nettet, uansett...På nett: www.tintswalo.com

Beskrivelse: Dette er det eneste hotellet i Cape Town hvor du bor helt nede på rullesteinsstranden hvor bølgene ruller inn fra Atlanterhavet. Du kan stå på terrassen din og kaste småstein etter hval som velter seg rundt inne i Hout Bay om du vil (det er ikke en overdrivelse, de kommer ofte inn rett foran hotellet). Plasseringen kunne ikke ha vært bedre. Hotellet er gjennomført femstjerners luksus med en atmosfære inspirert av hjemmekoselige Sør Afrika og forskjellige øyer rundt i verden. Hvert enkelt av rommene har gjennomgangstema fra en kjent øy. Fra Sicilia, Elba og Corsica - til Robin Island utenfor selve Cape Town. Hotellet ligger for seg selv, kun omgitt av ville atlanterhavsvekster og det mektige havet. Utsikten mot the Sentinel, den spisse og typiske toppen for denne kyststripen og som ligger på andre siden av bukten, er mildt sagt forførende. Rommet: Vårt rom er Robin Island og Nelson Mandelas opphold på øya står i fokus her. Døren inn til badet har blant annet fengselsgitter i seg og på veggen henger et signert maleri av frigjøringshelten. Vi føler oss likevel på langt nær som fanger når vi kommer inn i rommet. Det er første gangen jeg personlig har fått følelsen av at det ville være passende å ta av seg på bena når du går inn på et hotellrom. 12 puter i senga er en jentegreie, men ikke mindre behagelig for det. Rommet og ikke minst badet er stort. Designet med et deilig massasjebad og separat dusj som har en utsikt som gir deg følelsen av å være i det friske havet til en hver tid. Poeng (av ti): 10 Frokost: Frokosten er av gourmetvarianten, med alt du kan tenke deg av frisk frukt og frokostblandinger, samt a la carte meny. Se bilder av hotellet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer