Sjekk inn: Valsabbion Hotel

Vi testet et av Kroatias mest populære boutique-hoteller.

Et av soverommene med sjøutsikt. Foto: Valsabbion Hotel
Et av soverommene med sjøutsikt. Foto: Valsabbion Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor: Pula, en by som ligger på Istria-halvøya nord i Kroatia
Antall rom: 10
Pris: Fra 79 euro - DinSides valutakalkulator
Internettilgang: ja, på rommet
På nett: www.valsabion.com

Beskrivelse: Lite boutique-hotell med med moderne, uvanlig og morsomt interiør. Atmosfæren her er rolig og nesten litt zen-aktig. Det familiedrevne hotellet har en idyllisk beliggenhet rett ved sjøen, og har et lite spa på toppen med et lite basseng og treningsstudio.

Rommet: Alle rommene har forskjellig interiør, noe som gjør dem hjemmekoselige og veldig behagelige. De store rommene har egne balkonger, og fire har utsikt mot sjøen (for disse må du betale ekstra). Her er det fint å sitte om kvelden og høre bølgene skvulpe med et glass vin. Ellers er rommet utstyrt med satellitt TV, kjøleskap, safe og aircondition.
Poeng (av 10): 9

Det lille hotellet utenfra. Foto: Astrid Mannion
Det lille hotellet utenfra. Foto: Astrid Mannion Vis mer


Frokost: Imponerende frokost for et såpass lite hotell, med mye å velge mellom. Et stort utvalg av europeisk mat; frokostblandinger, frukt, skinker, ost, yoghurt og forskjellige bakerivarer. Gjester kan også få varm frokost hvis de ønsker.
Poeng (av 10): 8

Restaurant: Den prisbelønte restauranten på hotellet sies å være blant de beste i landet. Interiøret er spennende og uvanlig, mens bordene er dekorert på en veldig uvanlig måte, for eksempel med rynkete duker, papirhatter og sorte vinglass – men det funker!

Noe av maten tilberedes i restauranten foran kundene. Foto: Astrid Mannion
Noe av maten tilberedes i restauranten foran kundene. Foto: Astrid Mannion Vis mer
Musling bakt i salt som har blitt farget sort. Foto: Astrid Mannion
Musling bakt i salt som har blitt farget sort. Foto: Astrid Mannion Vis mer


Vi anbefaler å prøve tasting-menyen som består av ti retter. Det er en spennende og inkluderende opplevelse – små kjøttkebaber blir for eksempel stekt med blåselampe foran gjestene, mens en liten musling stekt inni farget, sort salt, som igjen blir knust på bordet av en kelner (se bilde).
Poeng (av 10): 9

Beliggenhet: Fredelig beliggenhet ved marinaen i Pjescana Uvala-distriktet i Pula.

Barnevennlig: Dette ikke et familiehotell, til tross for at det finnes et familierom hvor en familie på fire kan bo. Hotellet egner seg best for venner på tur, par og businessreisende.

Pluss: Hotellet kan organisere matlagings- og vinsmakingskurs og teambuilding for små grupper som drar hit på jobbtur. Spaet har utsikt mot sjøen og et imponerende utvalg av behandlinger – alt fra rynkebehandling med laser til slankende massasjer.

Minus: Maten på hotellet er spennende, men det ikke en plass hvor du vil spise hver kveld på grunn av det spesielle konseptet. Slik gourmetmat kan bli for mye flere dager på rad.

Totalinntrykk: Imponerende – det er lett å forstå hvorfor Valsabbion har blitt en så stor hit med tilreisende. Hit vil vi gjerne komme igjen!
Poeng (av 10): 9

Gjennomsnittlig poengsum: 8,75 av 10

DinSide ble invitert til Kroatia av Croatian National Tourist Board.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer