Sjekk Landsider.no før du reiser

Når du skal ut på tur i den store verden, er det én nettside du bør sjekke før avreise.

NYTTIG INFORMASJON: Sjekk Utenriksdepartementets nettsider før du reiser. Foto: Colourbox.com
NYTTIG INFORMASJON: Sjekk Utenriksdepartementets nettsider før du reiser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du ikke kjenner til Landsider.no, bør du bokmerke nettsiden med en gang.

Landsider er Utenriksdepartementets portal med informasjon om alle mulige land nordmenn kunne tenke seg og ikke tenke seg å reise til.

Landsider lister opp reiseinformasjon som skikker og regler, sikkerhet og helseopplysninger, til hvilke politiske og økonomiske forbindelser landet har med Norge.

Du finner også informasjon om den norske ambassaden i landet, med både ambassadørens navn og ambassadens kontaktinformasjon.

FLERE NYTTIGE REISEVERKTØY:
KLIMAGUIDE: Når bør du reise hvor
Hvilke vaksiner trenger du?
Finn landnummeret

Viktige reiseråd

Kanskje mest nyttig og nødvendig er nettsiden for nordmenn som planlegger turer til steder som skiller seg mest ut både kulturelt og politisk fra Norge. Eller land som har vært preget av uro den siste tiden.

Både Tunisia og Egypt har vært ferieklassikere for nordmenn, men de siste turbulente månedene har ødelagt drømmen om ferietur til disse landene - i hvert for en liten stund. Ved å følge med på UDs offisielle reiseråd, kan du holde deg oppdatert på situasjonen i disse landene.

I skrivende stund kommer UD med følgende reiseråd for Tunisia og Egypt:

Tunisia: «Utenriksdepartementet fraråder ikke-nødvendige reiser til Tunisia, med unntak av Tunis og feriestedene langs Middelhavskysten. Norske borgere som planlegger reise til eller opphold i Tunisia oppfordres til å holde seg oppdatert på ambassaden i Alger sin hjemmeside.»

Egypt: «Utenriksdepartementet fraråder ikke-nødvendige reiser til Egypt, med unntak av feriedestinasjonene ved Rødehavskysten. Norske borgere som planlegger reise til eller opphold i Egypt oppfordres til å utvise aktsomhet og følge med på ambassaden i Kairo sin hjemmeside for oppdatert informasjon.»

Lenker til de nevnte ambassadene finner du også på Landsider.no

Råd om reiser til 33 land

For øyeblikket kommer UD med offisielle reiseråd om 33 land.

Slike reiserådene blir bare gitt dersom det er grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet

Årsaken er vanligvis krig, krigslignende tilstand eller andre former for uroligheter som etter en samlet vurdering av sikkerhetsrisikoen tilsier at norske borgere ikke bør reise til stedet eller oppholde seg der.

Listen over alle 33 landene med reiseråd finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer