Hva er valutakursen?

Sjekk om det blir dyrt på reisemålet ditt i sommer

Så mye kan den utenlandske valutaen koste deg i sommer.

REISE TIL UTLANDET: Se hva den utenlandske valutaen vil koste deg på reisemålet ditt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
REISE TIL UTLANDET: Se hva den utenlandske valutaen vil koste deg på reisemålet ditt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skal du på ferie til utlandet i sommer, kan variabel valutakurs på feriemålet påvirke budsjettet en hel del.

Vi har sett nærmere på hva slags nivå de mest populære valutaene blant nordmenn ligger på akkurat nå - og hvordan det ser ut til at de vil utvikle seg den nærmeste tiden.

Og mens enkelte reisemål er blitt langt dyrere for oss nordmenn de siste årene, er det andre steder det nå koster langt mindre for oppholdet enn bare noen år tilbake. Husk også at det er viktig å ta ut penger i riktig minibank - og i riktig valuta, om du ikke vil bruke mer enn nødvendig.

Dyrt i Danmark

Mange nordmenn ferierer i våre nærmeste naboland, og mens du fortsatt slipper relativt billig unna i Sverige, er Danmark langt dyrere nå, enn for noen år tilbake da norske og danske kroner var likestilte i kurs.

Onsdagens valutakurs fra Visa viser at 100 svenske kroner tilsvarer 97,71 norske kroner. Bruker du derimot 100 kroner i Danmark, koster dette deg hele 128,20 norske kroner i disse dager.

Vær obs at for begge nabokronene kan det bli endringer i tiden fremover.

Billigere euro - og danske kroner

Ifølge Marit Øwre-Johnsen i DNB Markets følger utviklingen på danske kroner kursen på euro. De forventer relativt små endringer gjennom sommeren, men tror at krona vil styrke seg mer markant både mot euro og dermed også mot danske kroner i løpet av høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer