- Sjekk redningsvestene årlig

Vester som blir liggende i båten i årevis, kan være dødsfeller.

Alle typer redningsvester kan lett bli skadet uten at vi er klar over det. Sjekk dem derfor hvert år. Foto: Colourbox
Alle typer redningsvester kan lett bli skadet uten at vi er klar over det. Sjekk dem derfor hvert år. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Alle som eier redningsvester bør sjekke dem årlig. Vester blir ofte liggende i båter i årevis uten at de blir sjekket, noe som skaper en falsk sikkerhet, sier Dag Kaare Nordengen til DinSide Helse.

Han er daglig leder i Seatronic AS som selger redningsvester, og forteller at rutinemessige kontroller har avslørt vester som ikke er tette.

Les også: - Gambler med barns bilsikkerhet

Lekker etter 12 timer

Uttalelsene til Nordengen kommer i forbindelse med tilbaketrekkingen av oppblåsbare vester fra Seago med produksjonsperiode fra siste kvartal 2005 til og med første kvartal 2007. Mer info: www.seatronic.no.

Ifølge en pressemelding på nettsidene til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), er bakgrunnen at noen av vestene ikke opprettholder tilstrekkelig mye luft i lungen etter 12 timer.

Det har foreløpig ikke blitt funnet produkter med feil i Norge.

- Lufttapet er veldig lite og vi anser ikke sitasjonen som kritisk. Det har kun blitt påvist lekkasje i vesten etter mange timer, og da kan man bruke ”flyvertinnemetoden”, altså blåse luft i vesten selv, understreker Nordengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer