Sjekk reglene her!

Publisert

Utdrag fra tollvesenets regleverk:

Toll- og avgiftsfritt kan du ta med inntil 10 kg ( inntil 15 kg ved innreise i Nordland, Troms og Finnmark ) til sammen av følgende jordbruksvarer: Meieriprodukter, korn, mel- og fôrvarer og høy. Innenfor den totale kvote på 10 (15) kg kan du ta inn begrensede kvantum av frukt, bær, grønnsaker, planter og plantedeler, se Helsemessige/plantesanitære krav (under). Av den totale kvote på 10 ( 15 ) kg kan inntil 3 kg til sammen være kjøtt/flesk og bearbeidede kjøttvarer, herunder kjøtthermetikk. Som reisende kan du, i egen bagasje og til eget forbruk, medbringe ferskt kjøtt/kjøttvarer fra EØS-land (unntatt Island og Liechtenstein), forutsatt at varene er merket med godkjent stempelmerke fra eksportlandet. Adgangen til å innføre kjøtt/kjøttvarer fra land utenom EØS-området må i hvert enkelt tilfelle undersøkes på forhånd. Kjøtthermetikk kan imidlertid innføres fra alle land. Følgende frukt, bær, planter og plantedeler kan innføres til privat bruk uten Sunnhetssertifikat fra innkjøpslandets planteinspeksjonstjeneste:

Inntil 3 kg til sammen av blomsterløk og blomsterknoller. Inntil 25 stk. til sammen avskårne roser, nelliker, Gerbera og Gypsophila. Inntil 5 kg til sammen av frukt og bær. Inntil 5 kg til sammen av grønnsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer