Sjekk skoleruta om du vil reise billigst mulig

Det kan være mye å spare på å styre unna skoleferiene.

STYR UNNA SKOLEFERIENE: 22. august er de fleste skolene i gang igjen, og det er gode nyheter for deg som vil reise billig: Da faller prisene på fly og reiser. Foto: KRISTIN SØRDAL
STYR UNNA SKOLEFERIENE: 22. august er de fleste skolene i gang igjen, og det er gode nyheter for deg som vil reise billig: Da faller prisene på fly og reiser. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferie til overs? Merk deg 22. august dersom du er reiseglad og pengebevisst:

Da er det slutt på skoleferiene de aller fleste stedene i landet, og skolestart betyr prisfall og lavsesong på reiser.

Det er gladnyheter for deg som ikke behøver å forholde deg til skolenes fellesferier.

Sjekk når du bør styre unna

Skoleruta er ikke bare noe som foreldre og skoleelever må forholde seg til. Det er også et nyttig hjelpemiddel for deg som ønsker å reise billigst mulig.

Det er 190 skoledager i løpet av skoleåret. Det betyr at det er 175 ferie- og fridager, når man inkluderer helg, helligdager og alle skolens ferier.

Det er rundt de store skoleferiene, som høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og selvsagt sommerferie, at prisene stiger mye. Til sammen utgjør dette cirka 13 uker, hvor prisene på fly- og charterreiser er mye høyere enn ellers i året.

Dersom du ikke er avhengig av å reise i skoleferien, kan du spare mange tusen kroner på å ta ferie utenom disse ukene.

Ved hjelp av skoleferieoversikten kan du sjekke når du gjør klokest i å avvikle ferien, og når det er best å styre unna:

Her er vår skoleferieoversikt for skoleferien 2016/2017

REIS UTENOM SKOLEFERIEN: Det er gull verdt å følge med på skoleferiene også for deg som reiser uten barn - for det er når skoleferiene er over at du reiser aller billigst! Foto: NTB SCANPIX
REIS UTENOM SKOLEFERIEN: Det er gull verdt å følge med på skoleferiene også for deg som reiser uten barn - for det er når skoleferiene er over at du reiser aller billigst! Foto: NTB SCANPIX Vis mer


De beste billigtipsene

Selv om du må feriere i skoleferiene, er ikke alt håp ute, det gjelder bare å være flink til langtidsplanlegging.

Slik reiser du billigst mulig:

 • Flyselskapene kjører priskampanjer med jevne mellomrom, og er du tidlig ute, kan du sikre deg rimelige flybilletter - selv i skoleferiene. Det gjelder altså bare å være veldig tidlig ute, så følg med på priskampanjene når de kommer.
 • Du bør sjekke prisene med alle flyselskapene som flyr dit du vil reise.
 • Og husk at du ikke må reise med samme selskap både på utreise og retur:
  Kanskje blir det billigere å fly til og fra med forskjellig flyselskap?
 • Kan du legge reisen utenom helgen? Det er alltid dyrere å fly ut torsdag/fredag, og hjem søndag. Uansett kan det være smart å bestille tidlig. Det er et visst antall billetter som legges ut til lav pris, og disse blir oftest revet vekk raskt.
 • Vil du reise charter? Aller billigst er det å reise på restplass. Plott inn ferien i jobbkalenderen, men vent med å bestille noe til et par uker eller mindre før ferieuken din begynner. Da kan du gjøre kupp og få deg en ferie flere tusen kroner billigere enn fullprisen.

  Husk også at restplass ikke behøver bety uspesifisert. Du kan fint legge til noen hundrelapper, og få vite hvor du skal bo.

 • Skoleferien 2016/2017

  I skoleferieoversikten kan du se når de forskjellige fylkene har ferie. Du skal imidlertid være oppmerksom på at det kan være variasjoner fra kommune til kommune og fra skole til skole, og denne variasjonen er større i enkelte kommuner enn andre.

  Har du barn i skolen og er avhengig av å reise i skoleferien, bør du derfor alltid sjekke skoleruta på din skole før du gjør bestillinger som har økonomiske konsekvenser.

  LES OGSÅ:

  Slik flyr du billig i sommerferien
  Slik «makser» du resten av ferieåret 2016
  Se når det er billigst å kjøpe flybillettene
  Du får flybillettene billigst hos reisebyrået

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer