Sjekk ut den nye flykomforten

Airbus vil ha sin nye, gedigne flyvemaskin klar for persontrafikk fra 2006. Boeing måtte skrinlegge sitt mottrekk.

Publisert
Sist oppdatert

Sjekk ut den nye flykomforten

 1. Bilder: Nytt i luften


Boeings mottrekk til Airbus' nye passasjergigant het "Sonic Cruiser". Den skulle fly med en hastighet på mellom mach 0,95 og 0,98, eller rett i underkant av 1.200 kilometer i timen. Superfort, og altså rett under lydens hastighet. Derav navnet sonic cruiser, som på norsk blir noe slikt som lyd cruiser. Den skulle forkorte flytidene med 15 til 20 prosent. Men det var før Al-Qaida-gutta kjørte et par Boeing-fly inn i New Yorks World Trade Center …

 • Klikk her for å se bildene av flynyhetene.

 • Sonic Cruiseren som man så den for seg.
Bilde: Boeing Foto: Boeing
  Sonic Cruiseren som man så den for seg.
  Bilde: Boeing Foto: Boeing Vis mer


  Sonic Cruiser

  11. september medførte store utfordringer for hele flybransjen, både for flyselskapene og flyprodusentene. I tiden etter terrorkatastrofen i New York har Boeing sagt opp flere tusen ansatte, ettersom flyselskapenes interesse for å investere i nye fly dalte noe.

  Planene om å bygge dette superraske fremkomstmiddelet ble dermed lagt på hylla, og selskapet har planer om å gå for en mer konvensjonell flytype i stedet. I alle fall foreløpig.

  Det nye flyet, som er forventet å bli på størrelse med Boeing 777, skal værte klart for trafikk rundt 2008. Men flyprodusenten vil visstnok jobbe videre med den superraske flyplanen.

 • Les mer om lydcruiseren på Boeings nettside.
 • Komfort for alle penga i A380.
Bilde: Airbus Foto: Airbus
  Komfort for alle penga i A380.
  Bilde: Airbus Foto: Airbus Vis mer


  Airbus' største

  Airbus nykomling, A380, skal ifølge produsenten selv være det største, mest avanserte og mest effektive passasjerfly som noen sinne er konstruert. Og at flyet er svært kan det vel neppe sås tvil om: Giganten har plass til 555 passasjerer, fordelt på tre klasser i to etasjer. Her er fire midtganger og brede trapper mellom etasjene. Og har du råd til å betale for første klasse, er det seriøs luksus på gang – som du kan se av bildene i bildespesialen.

  Airbus har allerede fått over 100 ordrer på sitt nye flaggskip, fra ti selskaper verden rundt. Flyene skal etter planen være klare for flytrafikk fra 2006.

 • Klikk her for å se bildene av flynyhetene.
 • TEST DEG SELV: Er du en flyekspert?
 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer