Sjekk ut det nye Sas-designet

For første gang på 21 år oppdaterer flyselskapet stilen.

NYTT UTSEENDE: Sas endrer designet til samtlige flymaskiner, og det var nok på tide. Foto: Sas.
NYTT UTSEENDE: Sas endrer designet til samtlige flymaskiner, og det var nok på tide. Foto: Sas. Vis mer
Publisert

Det er hele 21 år siden Sas sist gjorde noe med utseende sitt, i alle fall det utvendige designet.

I 2015 ble det innført et nytt interiør i Sas-kabinene som en del av et oppgradert konsept, og det nye designet på eksteriøret fullfører ambisjonen om et helhetlig visuelt uttrykk, skriver flyselskapet.

- Moderne fortolkning av det skandinaviske

Selv beskriver Sas det nye designet som «en moderne fortolkning av klassisk skandinavisk design, og markerer et SAS som går inn i fremtiden med markedets mest drivstoffeffektive fly, Airbus 350 og Airbus 320neo».

- Det nye utseendet er en fortsettelse og bekreftelse på en lang og stolt historie. Reisende fra Skandinavia vil kjenne igjen hvor flyene stammer fra, samtidig som globale reisende ser og møter følelsen av det nordiske, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Her er en oppsummering av hva det nye designet omfatter:

  • Den tidligere grå fargen på skroget har blitt oppdatert til en friskere nyanse av grått.
  • En stor Sas-logo i sølvgrå nyanse er plassert foran på flyet.
  • Den blå fargen på halen blir styrket og utvidet lenger ned på flykroppen.
  • De tidligere røde motorene har nå blitt sølvgrå og pyntet med blå kroner.
  • Ordet «Scandinavian» er fortsatt plassert på motorene, men det er nå i mørkegrått, for å gi tilstrekkelig kontrast til den lysegrå sølvfargen på skroget og spille sammen med Sas sitt interiørfargeskjema. «Scandinavian» har også stort sett alltid vært plassert under flyet på buken som et symbol på selskapets skandinaviske arv og for klar visuell identifisering fra bakken.
SATSER PÅ SØLV: En stor Sas-logo i sølvgrå nyanse er plassert foran på flyet. Foto: Sas.
SATSER PÅ SØLV: En stor Sas-logo i sølvgrå nyanse er plassert foran på flyet. Foto: Sas. Vis mer
MER BLÅTT: Den blå fargen på halen blir styrket og utvidet lenger ned på flykroppen. Foto: Sas.
MER BLÅTT: Den blå fargen på halen blir styrket og utvidet lenger ned på flykroppen. Foto: Sas. Vis mer
INGEN TVIL: Ordet «Scandinavian» har også stort sett alltid vært plassert under flyet på buken som et symbol på selskapets skandinaviske arv og for klar visuell identifisering fra bakken. Foto: Sas.
INGEN TVIL: Ordet «Scandinavian» har også stort sett alltid vært plassert under flyet på buken som et symbol på selskapets skandinaviske arv og for klar visuell identifisering fra bakken. Foto: Sas. Vis mer

På plass om fire år

Utrullingen av det nye Sas-designet vil følge det normale vedlikeholdsprogrammet på flyene, noe som betyr at den eksisterende flåten vil bli oppdatert med det nye utseendet i henhold til den planlagte rotasjonen hvor flyene males om hvert femte til sjette år.

Alle SAS-fly vil få det nye utseendet innen 2024.

Satser på miljøvennlig maling

Sas har videre valgt en avansert maling levert av AkzoNobel, som innebærer at det skal påføres færre lag farger. Dette skal redusere vekten av flyet betydelig, noe som igjen betyr drivstoffbesparelser, samt redusert CO₂-utslipp, hevder selskapet.

Malingen inneholder også færre giftstoffer enn andre malingstyper, mens den økte holdbarheten gir lengre intervaller mellom hver malebehandling, ifølge flyselskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer