Sjekk ut svenskenes favorittvintersport

Vi nordmenn går på langrenn, mens svenskene velger en helt annen aktivitet.

Turskøyting er svenskenes yndlingssport om vinteren. Foto: You Tube
Turskøyting er svenskenes yndlingssport om vinteren. Foto: You Tube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært i Stockholm vinterstid? Da har du sikkert sett dem. Voksne og barn som på en søndag trasker gjennom byen på vei for å gjøre det som er svenskenes typiske familieaktivitet om vinteren.

Långfärdsskridskoåkning.

Ut på isen bærer det, og så skøyter de avgårde på lange turer.

Over hele Sverige er dette en populær aktivitet å utføre enten på innsjøer og vann, eller i skjærgården, dersom det er så kaldt at isen er trygg.

Suser avgårde

I videoen under ser du en gjeng som er og skøyter i skjærgården litt nord for Göteboprg. Det ser da ganske herlig ut, synes du ikke?

For mange er dette bare en fin måte å få seg en luftetur i løpet av helgen, akkurat som vi nordmenn går langrenn. Men som med langrennssporten, er det noen som tar dette såpass seriøst at de gjerne vil konkurrere.

80 kilometer skøyting

Svenskenes svar på Birkebeinerrittet er i så måte Vikingarännet. Her skal deltakerne skøyte seg gjennom 80 kilometer is på Nälaren mellom Stockholm og Uppsala. Rennet går av stabelen i midten av februar, og i år var bestetiden to timer og 40 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.