Sjekker Hotels.coms priser

Forbrukerombudet vil sjekke om Hotels.com driver med villedende prising.

Forbrukerombudet vil se på måten Hotels.com opererer med prisene. Foto: Faksimile
Forbrukerombudet vil se på måten Hotels.com opererer med prisene. Foto: Faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotels.com er en av de største hotellsøktjenestene i verden, og også populær blant mange nordmenn. Nå vil imidlertid Forbrukerombudet gå nettsiden nærmere etter i sømmene.

Hotels.com lokker brukere med laveste prisgaranti, noe som betyr at dersom du innen 24 timer finner overnatting på samme hotel i samme type rom på samme datoer rimeligere et annet sted, vil du enten få tilbakebetalt mellomlegget, eller kunne avbestille uten gebyrer.

Triksene som gir luksushotell til lavpris

Viser ikke riktig rompris

Dette er greit nok. Men det som ikke er fullt så greit, er at prisen Hotels.com presenterer for deg, ikke er den prisen du ender opp med å betale. Klikker du deg videre for mer info om hotellet, vises fortsatt en uriktig pris. Det er først når du klikker på "bestill"-knappen at du får opp den totale kostnaden. Nå har nemlig Hotels.com lagt til alle skatter og avgifter.

Her er et eksempel:Vi søker på hotellovernatting i London i slutten av september. Vi får opp en liste over aktuelle hoteller, og gjennomsnittlig pris per natt. Vi går for Enterprise Hotel, som skal koste oss 768 kroner natten, eller totalt cirka 1.537 kr. Vi trykker "velg"-knappen. Ikke noe sted står det noe om at denne prisen ikke inkluderer skatter og avgifter. I neste steg er det fortsatt romprisen per natt på 768 kroner som dukker opp. Det står ingenting om at skatter og avgifter kommer i tillegg. Først når vi nå klikker på "bestill"-knappen, kommer den egentlige prisen på hotellrommet opp. Her står det at totalsummen er 1.537 kroner, men så kommer skatter og avgifter på cirka 230 kroner i tillegg, og dermed ender prisen vi må betale på 1.767 kroner, altså 883,50 kroner per natt. Ikke 768, som Hotels.com lokker oss med i begynnelsen av bestillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.