Sjekkliste for flypassasjerer

Er du i tvil? Her er sjekklisten du kan benytte før du pakker koffertene.

Publisert
Sist oppdatert

I håndbagasjen

Elektrisk og elektronisk: Håndbagasjen er stedet for elektrisk og elektronisk utstyr. Om du skal sjekke inn slike ting, må du deklarere det ved innsjekking. Hvis ikke dette kan du risikere at bagasjen ikke kommer med flyet. Årsaken er at enkelte apparater kan kortslutte eller slippe ut gasser som utløser brannalarm om bord. Det gjelder spesielt apparater med batterier. Noen elektroniske gjenstander kan også til forveksling ligne eksplosiver ved gjennomlysning. Det gjelder for eksempel PCer med LCD-skjerm.

Fyrstikker og lightere: Et lite kvantum kan tas med om bord til eget bruk.

Medisin: Små mengder av medisin til eget bruk på reisen.

Dette må sjekkes inn

Ammunisjon: Ikke mer enn fem kilo per person. Ammunisjonen må pakkes i egnede esker og legges i koffert eller annen slagfast bagasje.

Våpen: Alle slags skytevåpen og våpendeler som det er lovlig å ha, også ufarlige kopier og leketøy som ligner på virkelige skytevåpen må sjekkes inn.

Gass: Varmeelementer på krølltang og andre hårredskaper må være sikret og sjekkes inn. Det er ikke tillatt å ta med ekstra gass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer