Sjekkliste for flypassasjerer

Er du i tvil? Her er sjekklisten du kan benytte før du pakker koffertene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I håndbagasjen


Elektrisk og elektronisk: Håndbagasjen er stedet for elektrisk og elektronisk utstyr. Om du skal sjekke inn slike ting, må du deklarere det ved innsjekking. Hvis ikke dette kan du risikere at bagasjen ikke kommer med flyet. Årsaken er at enkelte apparater kan kortslutte eller slippe ut gasser som utløser brannalarm om bord. Det gjelder spesielt apparater med batterier. Noen elektroniske gjenstander kan også til forveksling ligne eksplosiver ved gjennomlysning. Det gjelder for eksempel PCer med LCD-skjerm.

Fyrstikker og lightere: Et lite kvantum kan tas med om bord til eget bruk.

Medisin: Små mengder av medisin til eget bruk på reisen.

Dette må sjekkes inn


Ammunisjon: Ikke mer enn fem kilo per person. Ammunisjonen må pakkes i egnede esker og legges i koffert eller annen slagfast bagasje.

Våpen: Alle slags skytevåpen og våpendeler som det er lovlig å ha, også ufarlige kopier og leketøy som ligner på virkelige skytevåpen må sjekkes inn.

Gass: Varmeelementer på krølltang og andre hårredskaper må være sikret og sjekkes inn. Det er ikke tillatt å ta med ekstra gass.

Stikkvåpen: Kniver, sakser og spisse gjenstander som kan ligne på stikkvåpen pakkes og sjekkes inn.

Verktøy: Verktøy eller andre gjenstander som kan brukes som slag eller stikkvåpen pakkes og sjekkes inn.

Dette legger du igjen hjemme


Brannfarlige stoffer, eksplosiver, fyrverkeri, etsende stoffer, magnetisk materiale, gasser, kunstgjødsel, oksyderende materiale, radioaktive midler eller stoff som kan danne farlige kjemiske reaksjoner.

Kilde: Oslo Lufthavn Gardermoen

Ekstern lenke:

  • Se også denne PDF-filen fra amerikanske TSA med oversikt over hva du kan ha med, og hvor det skal pakkes
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer