Italia:

Sjokk-forbud

- Piknik på stranda kan fort bli et fjernt minne, skriver italiensk nettavis.

PUGLIA: Flere strender skal ta elleville summer for solsenger, men likevel nekte gjester å ha med medbrakt. Foto:Alexandre Rosa / Shutterstock / NTB
PUGLIA: Flere strender skal ta elleville summer for solsenger, men likevel nekte gjester å ha med medbrakt. Foto:Alexandre Rosa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Flere strender i Italia skal ha innført et forbud mot medbrakt mat og drikke, skriver avisa La Repubblica.

Tirsdag 15. august skal flere familier ha blitt bedt om å forlate ei strand i den italienske regionen Puglia.

Ifølge avisa hadde de involverte dratt fra byen Squinzano for å tilbringe ettermiddagen på ei idyllisk strand i Torre Lappillo. En av familiene som avisa har snakket med, forklarer at de punget ut 50 euro for en parasoll og to fluktstoler.

- Truet

Men da de åpnet posene med medbrakt mat, ble de omringet av strandpersonale, heter det videre.

- Vi ble bokstavelig talt skremt. Da vi åpnet posene med medbrakt mat ble vi oppsøkt og truet, sier et familiemedlem til La Repubblica.

De hevder de fikk to valg: Enten beholde maten og forlate stranda, eller kvitte seg med alt medbrakt og bli værende.

For å ikke ødelegge dagen for de minste, valgte familien å gi fra seg mat og drikke.

- Vi ville bare nyte dagen på stranda med barna våre. Det var helt surrealistisk at vi måtte kvitte oss med maten vi hadde tatt med hjemmefra - spesielt med tanke på hva vi hadde betalt for å kunne være der.

- Går over alle grenser

«Klisjeen om piknik på stranda på sørkysten kan fort bli et fjernt minne», skriver den italienske nettavisa News Italy 24.

De har snakket med Dario Durso, Bari-beboer og medlem av det italienske forbrukerombudet Codacons, som sier at en helt vanlig søndag på stranda for en familie fra Bari kan ha en prislapp på opp mot 240 til 300 euro.

Bari er hovedstaden i regionen Puglia.

- Det blir stadig færre gratis strender. De kan ta opptil 25 euro for en salat, og dette til tross for at konsesjonsavgiftene er lave. Hvis de i tillegg begynner å forby folk å ta med egen mat, går det virkelig over alle grenser, sier Durso.

Opp mot hundre euro

Ifølge nettavisa koster det opp mot hundre euro for «beach front»-solsenger - altså nærmest havet - på stranda Santo Stefano i Monopoli i Puglia. For å ha et «solseng-pass» i to uker tar stranda Calarena i Mola i samme region 418 euro.

Michele Colella, sjef ved den sistnevnte stranda Calarena, sier at «de ikke tillater kjølebokser for 'gruppemøter'».

Hetebølge og skogbranner herjer i Sør-Europa. Reiseekspert Odd Roar Lange forklarer hvorfor mange vil slutte å reise til land som Hellas, Spania og Italia. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Hvis noen tilfeldigvis har med seg en kjøleboks, vennligst sett den fra deg ved ankomst, oppfordrer hun.

- Piknik og bord er ikke lov her. Men tar noen med seg mat i små porsjoner, en liten kjølebag eller drikke, så pleier vi å lukke øynene for det, sier hun.

News Italy 24 skriver at det imidlertid er flere strender som har et enda strengere forbud. Ved stranda Ottagono di Savalletri og Spiagga Verde skal det være et totalforbud mot alt medbrakt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer