Høye billettpriser i Nord-Norge:

Sjokkpriser for fly innenlands: - Horribelt

For at Caspian (5) og Cedrik (3) skal besøke besteforeldrene i sør, må familien ut med flere titusen kroner. - Vi må spare lenge hvis vi skal få det til.

REAGERER: Kathrine Fjelleng Mikalsen synes det er kjipt at barna ikke kan besøke besteforeldrene sine oftere. Fra venstre: Caspian (5), far Christoffer Robin Jensen, mor Kathrine Fjelleng Mikalsen og Cedrik (3). Foto: Privat
REAGERER: Kathrine Fjelleng Mikalsen synes det er kjipt at barna ikke kan besøke besteforeldrene sine oftere. Fra venstre: Caspian (5), far Christoffer Robin Jensen, mor Kathrine Fjelleng Mikalsen og Cedrik (3). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bare tragisk at man ikke har mulighet til å reise på ferie innenlands lenger, sier Kathrine Fjelleng Mikalsen til Dagbladet.

Hun og samboeren, Christoffer Robin Jensen, er bosatt i Kjøllefjord sammen med deres to barn Cedrik (3) og Caspian (5). Kathrine forteller at de hadde et sterkt ønske om å besøke foreldrene hennes som bor på en øy utenfor Sandnessjøen.

Men da de sjekket billettprisene for dagene i vinterferien, fikk de seg en stor overraskelse.

Familien må nemlig ut med rundt 50 000 kroner for tur-retur dersom de skal reise fra den nærmeste flyplassen og til Mosjøen.

- Man kan ikke gjøre så mye annet enn å riste på hodet og himle med øynene. Det er jo bare tragisk, sier Mikaelsen.

Det var NRK som omtalte saken først.

1500 kilometer unna hverandre

Det er flere ting Mikaelsen synes er kjipt med de stive billettprisene, blant annet at hun får sett familien sin mye sjeldnere.

- Det aller kjipeste er at ungene våre ikke får det samme forholdet til besteforeldrene sine som de kunne hatt.

Ifølge Mikaelsen får barna og foreldrene hennes sett hverandre rundt to ganger i året på sommertid. For det er mulig å kjøre bil til og fra besteforeldrene, så lenge man stålsetter seg for å sitte bak rattet i mange timer i strekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer