Hellas:

Sjokkregning i ferieparadis

En familie ønsker å advare andre turister etter at de selv skal ha følt seg lurt på gresk restaurant.

HELLAS: En familie fra England utrykker stor frustrasjon etter å ha fått regningen fra restaurantmåltidet. Foto: Wikimedia Commons
HELLAS: En familie fra England utrykker stor frustrasjon etter å ha fått regningen fra restaurantmåltidet. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En britisk familie skal ha besøkt en restaurant på Platis Gialos-stranda i Mykonos da de fikk hakeslepp av regninga.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News var familien, som ikke er navngitt, på stranda, da de til slutt var på leting etter en restaurant i nærheten.

- Imens vi lette, kom en kelner fra restauranten og opplyste om at vi kunne fortsette å bruke solsengene forutsatt at vi kjøpte minst to drinker.

Ifølge lokalavisa påstår familien at de på forhånd spurte om pris på det de ville bestille, men at kelneren på en «lur» måte unngikk å svare på spørsmålet.

- Da må jeg se på drikkemenyen, men det er billig, så bestill, sier familien at servitøren hadde sagt.

- Følte meg lurt

Etter å ha bestilt en øl, en mojito, to milkshakes, en gresk salat, brød og en porsjon sjømat, ble de sjokkert da de fikk en regning på 4400 norske kroner.

Familien ble opprørt og påsto at det måtte være en feil på kvitteringen.

Ifølge lokalavisa hevder familien at personen ved kasseapparatet reiv den øverste delen av kvitteringen der navn, adresse og transaksjonsdato sto.

- Jeg følte meg lurt. Restauranten er et sted jeg helt klart ville unngått.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra restauranten, men de har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Ikke alene

Det er langt fra første gang at feriegjester har fått bakoversveis av restaurantregninga på den populære ferieøya Mykonos.

Dagbladet har tidligere skrevet om at Tripadvisor tar grep mot «skrekk-restauranten» DK Oyster Bar, etter at det amerikanske paret Jessica Yarnall og Adam Hagaun fikk sjokkregning på nesten 9000 kroner.

Ekteparet Lindsay og Alex Breens besøk i restauranten i 2022 endte med en regning på over 4000 kroner for øl, østers og en drink.

- Da jeg møtte Alex utenfor, var jeg himmelfallen. Jeg kunne ikke tro det. Det er galskap å betale den prisen for en snack, sa Lindsay den gang.

Også amerikanske Brenda Moulter og hennes 19 år gamle datter, Kaylea, opplevde noe liknende ved den sammme restauranten.

Saken ble omtalt av Dagbladet i fjor sommer.

- En ansatt ved en av restaurantene i Platis Gialos hoppet foran oss og gjentok iherdig «Sitt her! Sitt her!», forteller Moulton til den greske avisa θEMA.

Samlet pris skal regningen til slutt ha kommet på solide 6000 kroner.

Fått flere klager

Ser man på tidligere anmeldelser av restauranten den britiske familien besøkte, Eclipse, kan man se flere gjester klage over de skyhøye prisene også her.

En kommenterer:

- Vakre omgivelser og strand, men aldri igjen. To utvannede drinker til over 100 euro. Uhøflig personale.

En annen skriver:

- Absolutt svindel. Dette er et sted turister bør holde seg unna. Hvis du googler navnet på denne restauranten vil du finne hundrevis av turister som har blitt svindlet for store mengder penger.

Unngå overraskelser

I forbindelse med en av sakene fra i fjor, snakket Dagbladet med forbrukerjurist Nora Wennberg Gløersen i Forbrukerrådet.

Hun oppfordret alle til å bruke smarttelefonen flittig for research før de velger restaurant på ferie.

- Et kjapt nettsøk kan ofte avsløre om andre forbrukere har hatt dårlige opplevelser på det aktuelle spisestedet. Som regel vil man finne advarsler på steder som Tripadvisor og Google dersom andre har fått ubehagelige overraskelser knyttet til pris, service eller kvalitet, sa Gløersen.

BRUK GOOGLE: Nora Wennberg Gløersen i Forbrukerrådet anbefaler forbrukere å sjekke anmeldelser til spisesteder for å unngå overraskelser. Foto: Forbrukerrådet
BRUK GOOGLE: Nora Wennberg Gløersen i Forbrukerrådet anbefaler forbrukere å sjekke anmeldelser til spisesteder for å unngå overraskelser. Foto: Forbrukerrådet Vis mer

- Hva slag rettigheter har man som forbruker i slike saker?

- Det kan være vanskelig å nå fram med et krav der du har bestilt et måltid uten å sjekke pris først. Føler du deg lurt, bør du ta det opp med personalet på stedet. Om det ikke ordner seg kan du be om en spesifisert regning, og sende en skriftlig klage i etterkant.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer