Coronasmitte på kollektivtransport

Sju av ti unngår kollektivtransport hvis de kan

71 prosent sier de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av fare for å bli koronasmittet, ifølge en ny undersøkelse fra Tryg Forsikring.

UNNGÅR KOLLEKTIVTRANSPORT: Styrer du også unna buss og tog for å unngå smitte? Foto: NTB
UNNGÅR KOLLEKTIVTRANSPORT: Styrer du også unna buss og tog for å unngå smitte? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andelen som unngår kollektivtransport, er mindre i Oslo enn regionene rundt hovedstaden, og aller minst i Nord-Norge, kommer det fram i undersøkelsen.

– Samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen.

I undersøkelsen, som er utført av YouGov, svarer også 33 prosent at de kjører bil oftere enn før fordi de er redde for å bli smittet på kollektivtransport.

1007 personer, som er over 18 år gamle, deltok i undersøkelsen som ble gjennomført i mars.

Mer smitte på kollektivtransport?

Da Oslo Universitetssykehus gjennomførte sin coronastudie i 2020, slo de fast at det er større risiko for smitte blant personer som bruker kollektivtransport, skriver NRK. Det er samtidig verdt å nevne at det meste av materialet studien baserte seg på, var fra perioden før det kom påbud om munnbind i kollektivtrafikken

FHIs nettsider finner du oversikt over avganger med buss, tog, fly og ferge hvor det har vært coronasmittede ombord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer