Sju utvalgte underverk

Ingen nevnt – ingen glemt heter det. Vel, vi tar sjansen på å nevne noen likevel, i sikker forvissning om at vi nok må utelukke mange som kunne stått på listen.

Publisert

Den kinesiske mur kan ikke forbigås i stillhet. Den mer enn 6.000 kilometer lange muren er blitt et symbol for den kinesiske nasjonen, der den på det nærmeste ligger kun få mil fra Beijing. Muren ble påbegynt for mer enn 2.000 år siden. Deler av den er i ruiner, men store strekninger er restaurert og mulig å oppleve til fots. De fleste turistene besøker muren i Badaling, men det vakreste stedet med utgangspunkt i Beijing er kanskje Simatai.

Templene i Angkor lå i århundrer gjemt i den kambodsjanske jungelen. De fantastiske templene ble bygget mellom det niende og 13. århundre, og kom igjen i fokus da det ble "gjenoppdaget" av europeere midt på 18-hundre tallet. På 1970-tallet ble ruinene igjen utilgjengelige på grunn av krig, men nå kan du heldigvis besøke disse fantastiske templene igjen. Angkor Wat er det mest imponerende der det strekker seg 55 meter over bakken, og er omgitt av et rektangulert tempelområde (moat) på 1,5 ganger 1,3 kilometer.

Petra - en spektakulær by i Jordan, hugget rett ut av berget i vakker rosarød stein. Ankomsten er nesten like spesiell som byen. Du passerer gjennom en trang sprekk i berget, som løper mer enn en kilometer. Du kjenner kanskje igjen byen fra filmen Indiana Jones - Jakten på den hellige gral. Byen stammer fra 300 tallet før Kristus. Den ble antakeligvis forlatt etter flere massive jordskjelv, blant annet et stort i år 555 etter Kristus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer