Skagenfristelser

På toppen av Danmark ligger populære Skagen med sine hvite strender og gulkalkede mursteinshus. Men styr unna høysesongen!

Typiske skagenhus.
Alle foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin Sørdal
Typiske skagenhus.
Alle foto: Kristin Sørdal Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kun én vei opp til toppen av Danmark, og den samme ene veien ned. På vei oppover tofeltsveien får du den første fornemmelsen av om du har timet skagensbesøket bra, eller om du har truffet midt i høysesongen. For midt på sommeren er det travle tider og stor biltrafikk på veiene mot Skagen og Grenen – og i Skagen by.

Skroll ned for mer info og bilder fra Skagen.

Klikk her for å se bilder fra Skagen.

Vi har vel mer enn antydet det, men skriver det gjerne i klartekst: Skal du besøke Skagen og oppleve stedet fra sin beste side, gjør du klokt i å styre unna de travleste ferieukene, som i alle fall gjelder juli. Allerede tidlig i august begynner trykket å lette noe, og det er ikke fullt så stort press på veier, fornøyelser, overnattingssteder osv. Skagen er en liten by, og når alle som skal til Grenen må gjennom byen, blir det raskt køer og trangt om parkeringen.

Hvor er nå dette lyset?

Skagen er viden kjent for sitt spesielle lys, "skagenlyset", som skal være spesielt blått. Undertegnede må innrømme at jeg ved gjentatte besøk i Skagen har sett og sett etter dette spesielle lyset, men jeg er ennå ikke sikker på om jeg har sett det. Det blir mer en følelse av njo … der, det må være det spesielle lyset … eller …???

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer