Skal det være en testikkel?

I Montana fråtses det i baller denne uken. Okseballer.

I Montana fråtses det i testikler og andre festligheter.
I Montana fråtses det i testikler og andre festligheter. Vis mer
Publisert

Okser, tandre sjeler og fintfølende ganer bør holde seg langt unna Rock Creek Lodge i Clinton, Montana denne uken. Det er nemlig tiden for den årlige feiringen av Montanas runde delikatesser, præriens østers, cowboyens kaviar: Det er klart for en av USAs mest absurde festivaler, den 18. årlige testikkelfestivalen.

2.000 kilo okseballer

Festivalen med det runde budskapet varer fra 14. til 18. september. I løpet av disse dagene blir deltakerne servert levende musikk, store mengder øl og mer enn 2.000 kilo av præriens østers – oksetestikler.

De kastrerte oksenes tidligere så livgivende vedheng blir renset, marinert, krydret og smultstekt etter alle kunstens regler. De modige som lar seg servere, beskriver smaken som alt fra kylling (men alt smaker vel nesten som kylling…?) til gummistrikk dyppet i formaldehyd. Tross den varierte oppfatningen av delikatesse-kvalitetene til denne spesielle matretten, ventes mer enn 10.000 besøkende til festivalen.

For enhver usmak

Festivalen inneholder alt av galskap som det puritanske USA ser på med avsky. Syns du ikke tanken på friterte osteballer er ille nok? Festivalen kan i tillegg skilte med diverse konkurranser og leker – de fleste med det fellestrekk at deltakerne tar av seg klærne. Her blir du servert både våt t-skjorte konkurranse (for damene) og hårete bryst konkurranse (for menn). Møkk serveres også i rikelig monn. Lørdagens "Bullshit Bingo" er nesten akkurat hva det høres ut som. En ku geleides rundt på store nummererte ruter. Ruten der den slipper fra seg en dampende haug av etterlatenskaper gir vinnertallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer