Hva bør man kjøpe i Spania?

Skal du til Spania, bør du handle med deg dette hjem

Det kan være mye å spare på å handle alt fra serranoskinke til vin. Samtidig bør du vurdere å legge tannlegebesøket til ferien.

BILLIG SPEKESKINKE: Frister det med spansk spekeskinke, kan du ha med deg opptil 10 kilo hjem fra ferien. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BILLIG SPEKESKINKE: Frister det med spansk spekeskinke, kan du ha med deg opptil 10 kilo hjem fra ferien. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er mange forskjellige aktiviteter å ta seg til som nordmann på ferie i Gran Canaria, eller i andre deler av Spania. Også prisene for å spise ute, er et godt hakk lavere enn her hjemme.

Samtidig er det en del ting det kan lønne seg å ta med seg hjem i kofferten - selv om du bør styre unna de norske matvarene hvis du vil holde kostnadene nede.

Hovedregelen om du vil gjøre kupp på Spaniaturen, er å gå for spanskproduserte varer.

Billig serranoskinke, chorizo og ost

Stikker du innom et hvilken som helst spansk supermarked, finner du et anstendig utvalg spanskproduserte skinker, chorizo og oster - som fint overlever en tur hjem til Norge.

Dette er også noe av det de ansatte ved den spanske ambassaden i Norges turistkontor, kjøper med seg hjem, både på grunn av det gode utvalget og at det er veldig mye billigere, forteller markedsansvarlig Trine Fredrikke Pedersen ved turistavdelingen på Spanias Ambassade i Norge.

RIMELIG CHORIZO: Stor utvalg og lave priser, dessuten har chorizo-pølse lang holdbarhet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
RIMELIG CHORIZO: Stor utvalg og lave priser, dessuten har chorizo-pølse lang holdbarhet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Da Dinside besøkte et supermarked på Gran Canaria i desember, fant vi blant annet småpakker med serranoskinker til rundt 20 kroner, som koster rundt 50 kroner hjemme, og hel chorizopølse til rundt 30 kroner - som koster 60-70 kroner i Norge.

Eller hva med å kjøpe med seg en hel spekeskinke? Men husk kvota: Skal du ha med deg kjøttvarer og ost fra et annet EØS-land, er det en kvote på tilsammen 10 kilo, ifølge Toll.no.

I tillegg bør du se etter lokalt håndverk utenfor turistområdene, hvor du kan få varene 30-50 prosent rimeligere.

Kjøp spansk vin - på butikken

Ifølge Pedersen ved Spanias Ambassade er spesielt utvalget av vin et helt annet i Spania enn her hjemme. Og også her er det mye å spare, ikke minst hvis du dropper å handle på flyplassen.

Da Dinside sjekket alkoholpriser i desember, var nettopp prisene lavest i de spanske supermarkedene vi besøkte på Gran Canaria. Vinen vi pristestet kostet mellom 30 og 55 kroner per flaske. Handler du på lokale butikker, er det dessuten enklere å få pakket med seg vinen til hjemturen, i kofferten.

LAVPRISVIN: Handler du spansk vin på supermarkeder i Spania, er det lett å gjøre vinhandelen rimelig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LAVPRISVIN: Handler du spansk vin på supermarkeder i Spania, er det lett å gjøre vinhandelen rimelig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Tannlege- og frisørbesøk

I tillegg til å handle ting med hjem, er det enkelte tjenester det lønner seg å bruke penger på under oppholdet - hvis det er noe du trenger å få gjort.

Den spanske ambassaden tipser om rimelige frisører til rundt 20-30 euro for kvinner og 10-15 euro for menn, som er godt under halv pris sammenliknet med norske priser. Også manikyr, pedikyr og massasje er mye rimeligere, ifølge ambassaden.

Det samme gjelder tannlege, som er rimeligere i Spania.

- Det lønner seg å benytte anledningen mens man er på ferie, sier Pedersen.

Denne artikkelen ble første gang publisert i februar 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer