Hva bør man kjøpe i Spania?

Skal du til Spania, bør du handle med deg dette hjem

Det kan være mye å spare på å handle alt fra serranoskinke til vin. Samtidig bør du vurdere å legge tannlegebesøket til ferien.

BILLIG SPEKESKINKE: Frister det med spansk spekeskinke, kan du ha med deg opptil 10 kilo hjem fra ferien. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BILLIG SPEKESKINKE: Frister det med spansk spekeskinke, kan du ha med deg opptil 10 kilo hjem fra ferien. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er mange forskjellige aktiviteter å ta seg til som nordmann på ferie i Gran Canaria, eller i andre deler av Spania. Også prisene for å spise ute, er et godt hakk lavere enn her hjemme.

Samtidig er det en del ting det kan lønne seg å ta med seg hjem i kofferten - selv om du bør styre unna de norske matvarene hvis du vil holde kostnadene nede.

Hovedregelen om du vil gjøre kupp på Spaniaturen, er å gå for spanskproduserte varer.

Billig serranoskinke, chorizo og ost

Stikker du innom et hvilken som helst spansk supermarked, finner du et anstendig utvalg spanskproduserte skinker, chorizo og oster - som fint overlever en tur hjem til Norge.

Dette er også noe av det de ansatte ved den spanske ambassaden i Norges turistkontor, kjøper med seg hjem, både på grunn av det gode utvalget og at det er veldig mye billigere, forteller markedsansvarlig Trine Fredrikke Pedersen ved turistavdelingen på Spanias Ambassade i Norge.

Da Dinside besøkte et supermarked på Gran Canaria i desember, fant vi blant annet småpakker med serranoskinker til rundt 20 kroner, som koster rundt 50 kroner hjemme, og hel chorizopølse til rundt 30 kroner - som koster 60-70 kroner i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer