Skal sykle i 64 (!) dager

Anne Bryn (24) fra Stavanger bruker sykkelen som framkomstmiddel i sommer. Målet er å nå Hellas.

SYKKELFERIE: Anne Bryn deler bilder fra reisen gjennom Europa på Instagramkontoen @Anne_on_adventure. Foto: Privat.
SYKKELFERIE: Anne Bryn deler bilder fra reisen gjennom Europa på Instagramkontoen @Anne_on_adventure. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren har flere reiseglade nordmenn tatt i bruk alternative transportmidler i frykt for å bli rammet av streik og kansellerte flyginger.

Anne Bryn (24) fra Stavanger er en av dem som nå dropper flyturen, og heller tar sykkelen fatt. Hun skal nemlig sykle fra Norge til Hellas.

Det var nettstedet Byas som omtalte saken først.

3500 kilometer

Bryn har siden 12. juni tilbrakt dagene på sykkelsetet, og hun har allerede kommet et godt stykke på veien.

- Jeg er akkurat halvveis i dag! De siste dagene har jeg syklet rundt i de nydelige, bosniske dalene. Det kan nesten måle seg med Norge.

Det forteller en optimistisk Bryn fra byen Jajce i Bosnia når Dagbladet snakker med henne, tirsdag ettermiddag. Hun har til nå lagt over 1700 kilometer bak seg.

På 64 dager skal Bryn sykle: Norge - Danmark - Tyskland - Tsjekkia - Østerrike - Slovenia - Kroatia - Bosnia - Montenegro - Albania - Hellas.

REISEGLAD: Stavanger-jenta skal sykle gjennom store deler av Europa. Foto: Privat.
REISEGLAD: Stavanger-jenta skal sykle gjennom store deler av Europa. Foto: Privat. Vis mer

Om en måned er planen å sykle over grensa fra Albania og inn i Hellas. Hun vil da ha syklet 3500 kilometer.

- Det var mange som mente jeg ikke ville klare det, og at jeg kom til å gi opp etter ei uke. Nå tror jeg alle er ganske imponert, sier Bryn muntert i telefonen.

Gjennom Instagram-profilen @Anne_on_adventure deler hun opplevelser fra dagene på hjul.

Miljøvennlig ferie

Bryn forteller hvorfor hun har valgt akkurat sykkel som framkomstmiddel denne sommerferien.

- For det første så er det veldig miljøvennlig. I disse tider er det et stort pluss. I tillegg får du sett så ekstremt mye mer! Du er nede på bakkenivå sammen med naturen. Også kommer du deg mye lengre enn du tror, sier Bryn.

For noen år siden møtte Bryn en annen jente som skulle sykle fra Belgia til Tyskland. Til å begynne med var hun selv skeptisk til konseptet.

- Jeg husker jeg tenkte at man ikke kan gjøre sånt. Det er jo skummelt, det å sove hos fremmede, blant annet. Men så gjorde hun det, og jeg så at det faktisk går an! Hun delte så mange flotte minner, og jeg tenkte at det vil jeg også gjøre.

24-åringen fra Stavanger oppfordrer alle reiseglade nordmenn til å vurdere sykkel som framkomstmiddel for neste ferietur.

PASSKAOS: Har du ikke rukket å skaffe deg nytt pass før sommerferien? Frykt ikke, disse stedene kan du besøke uten pass. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Veldig sosialt

Til tross for at Bryn har reist ut på tur uten følge, så forteller hun at hun sjeldent er alene.

- Du er veldig lett tilgjengelig for andre mennesker, det er faktisk veldig sosialt! Flere steder har folk syklet ved siden av meg og snakket med meg. Man får en helt annen kontakt enn hvis man kjører bil eller buss.

- Så du er ikke ensom på tur?

BERLIN: Anne Bryn delte dette bildet fra Berlin på sin Instagram. Foto: Privat.
BERLIN: Anne Bryn delte dette bildet fra Berlin på sin Instagram. Foto: Privat. Vis mer

- Når man reiser alene så trenger man ikke diskutere med noen om hvor man skal dra eller hva man skal gjøre. Jeg gjør akkurat det jeg vil, spiser der jeg vil og stopper der jeg vil. Også møter jeg jo folk hele tida, så jeg føler meg ikke ensom nei, svarer hun.

Bryn sier at spesielt én ting er viktig for å få en vellykket sykkelferie.

- Jeg vil si at det viktigste er å ha godt utstyr og en sykkel du er komfortabel med. Så lenge utstyret er på plass så trenger ikke den fysiske formen å være på topp. Det er bare å hive seg ut i det.

Dropper sydenturen

Som følge av flyteknikerstreiken i juni, og den pågående pilotstreiken i juli, har tusenvis av mennesker fått flyreisen utsatt eller kansellert denne sommeren. Bryn er veldig fornøyd med at hun selv valgte et helt annet framkomstmiddel for årets ferie.

- Jeg har jo vært på sydenferie før, men det blir ikke det samme som dette. Det er deilig å dra til Spania og ligge på stranda, men du får ikke sett og opplevd de samme tingene som du gjør når du reiser gjennom et land på denne måten.

- Hva tenker du om at andre nå får flyet kansellert på grunn av streik, mens du sykler rundt i Europa?

- Jeg bare koser meg mens andre sitter fast på flyplassen. Jeg klager ikke akkurat, svarer Bryn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer