Skambillige cruisepakker

Cruise kan være den ultimate ferieform for å få krona til å strekke seg lengre i nedgangstider. Her er årets tilbud og nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Det å reise på cruise var lenge en ferieform som ble stemplet passende for nygifte, overvektige og pensjonister.

Et stempel industrien har hevet seg langt over de siste årene. Crusieselskapene har brukt mye tid og penger på å gjøre tilbudene sine mer altetende. Den siste tiden har også nordmenn virkelig begynt å lukte på de mange gode tilbudene et cruise kan by på.

Verdens mest eksklusive cruise er ikke som du tror...

Under finner du årets tilbud og nyheter for deg som vil feriere på bøljan blå.

Mange kategorier


Det finnes mange cruiseselskaper der ute, men vi har valgt å konsentrere oss om de største som retter seg mot det norske markedet. Til dette har vi fått hjelp av reisebyrået Cruisespesialisten fra Bergen. Et selskap som selger tilrettelagte cruise mot de aller fleste selskapene.

Cruisebåtene byr på stadig mer varierte aktiviteter. RCCL har surfebølger på noen av sine båter.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Cruisebåtene byr på stadig mer varierte aktiviteter. RCCL har surfebølger på noen av sine båter. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


På spørsmålet om hva som er den største nyheten på cruisefronten i 2009, svarer markedsansvarlig Kristoffer Sandnes følgende;

- Det er i hovedsak to store generelle nyheter på markedet i 2009. Den første er båtene, som stadig blir større og bedre. 12. desember neste år starter Oasis of The Seas (Royal Carribean Crusie Lines) å seile. Det vil da være verdens største cruiseskip.

Se bildene fra verdens største cruiseskip her...

- Den andre nyheten i cruiseverden er at familie- og generasjonsferier blir stadig mer populært. Familierabattene og barneprisene blir stadig bedre på cruisereiser. Dessuten blir valgmulighetene på såkalte minicruise stadig bedre i i Norden, fortsetter Sandnes.

Under har vi med hjelp av Sandnes satt sammen egnede turer i det som betegnes som cruiseturismens hovedkategorier.

Cruisevalg i 2009:

Barnefamilier
MSC Cruises har flere gode og nye skip og et stort utvalg ruter på Middelhavet for 2009. I desember 2008 slipper selskapet skipet MSC Fantasia og juli 2009 kommer søster-skipet MSC Splendida. Disse to skipene er bygget for å være i Middelhavet hele året, og har blant annet overtrekkbart glasstak over et av basseng-områdene på dekk.

Vinterstid seiler båtene 12-dager cruise øst og vest i Middelhavet. Sommerstid seiler de åtte dager øst og vest i Middelhavet. Sommersesongen strekker seg fra april og ut oktober.

Barneprisene til MSC er veldig bra, kun kr 1.400 per barn opp til 18 år så lenge de deler lugar med to fullt betalende - uansett rute og lugarkategori.

MSC Cruises er også mer europeisk i forhold til mange andre rederier, med italiensk stil, mat og atmosfære.

Reiseforslag: Det nye skipet MSC Fantasia med kapasitet på 3.900 passasjerer sjøsettes i desember 2008, og kommer til å gå på faste 7 netters cruise i Vestlige Middelhav hver fredag fra Barcelona fra 6. mars - 30. november. Pris fra kr. 5.920.- per voksen for innvendig lugar og kr. 9680.- per pers med balkonglugar. Og altså fast barnepris er 1.400 kroner.

Les mer om skipet på www.mscfantasia.com

Vennepar
Et cruiseskip har alle fasiliteter slik som restauranter, spa, treningsanlegg, badebasseng, barer og show rett utenfor lugardøren, og er således et veldig bra alternativ for en vennegjeng eller flere par som ønsker å reise sammen og få mye igjen for pengene.

Norwegian Cruise Line har et skip som heter Norwegian Gem, og som går syv-netters cruise i Middelhavet fra 3. mai - 22. nov 2009. På skipet kan man velge mellom 12 restauranter og 11 barer. Skipet har også to bowlingbaner og courtyard villaer på 408 kvm. Skipet med sin uformelle og elegante stemning, passer godt for vennepar.

Generasjonscruise
En trend som stadig utvikler seg innen cruiseferier, er at mange inviterer med seg storfamilen når et jubileum eller en rund dag skal markeres. Det er en fin måte å samle de nærmeste, samtidig som fasilitetene på skipene gjør at alle har frihet til å selv velge hva man vil bruke ferien på.

De store og innovative skipene til Royal Caribbean har et fantastisk utvalg av fasiliteter, med spektakulære ting som store utendørs klatrevegger, isbaner og surfebølger.

Verdens største skip Independence of the Seas veksler mellom Karibien og Middelhavet, mens det som i desember 2009 kommer til å bli verdens største skip, Oasis of the Seas, kommer til å gå på syv-netters cruise i Karibien.

Prisene her begynner på ca. 5.500 kroner per pers for en uke i innvendig lugar.

Fra Independence of the Seas. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Fra Independence of the Seas. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Eldre på cruise
Mange godt voksne mennesker setter veldig stor pris på den komforten og sikkerheten som det å reise på cruise er forbundet med.

Gruppeturer der man reiser sammen med andre samt har med egen reiseleder og fly, hotell og transport er inkludert, er populære og prisgunstige alternativer.

Mange eldre kan kanskje tenke seg et kortere cruise i Norden, en destinasjon det blir stadig flere tilbud rundt. RCCL tredobler blant annet sine seilinger på såkalte minicruise neste år.

I 2009 settes det fra 3. til 31. mai opp syv kortcruise med avgang og ankomst Oslo. Fire av disse blir firenetters cruise med destinasjon Amsterdam, og nytt fra neste år er at RCCL også tilbyr tre kortcruise på reisen Oslo–Hamburg–Oslo. Dette er firenetters cruise.

For første gang satser rederiet neste år også på egne kortcruise ut fra København. Det er satt opp syv femnetters kortcruise med avgang fra København. Disse vil seile i norske farvann og anløpe Bergen og Geiranger. Femnetters cruisene fra København på norske Vestlandsfjorder koster fra 3.865,-

For de eventyrlystne
Middelhavet og Karibien er de klassiske cruisedestinasjonene, men for de som ønsker å utforske nye steder på lengre reiser, kan cruise gjennom Panamakanalen, Sør- Amerika og Asia nevnes. Rederiet Princess Cruises har en stor flåte og stort utvalg på cruise over hele verden.

Celebrity Cruises ligger et lite hakk over standardrederiene når det gjelder kvalitet, og har også mange spennende cruise til blant annet Australia og Sør Amerika.

MSC Cruises har også et cruise som har to anløp i Israel i mars 2009. Elvecruise til Russland eller Kina er også spennende alternativer i denne seksjonen.

Klassikse rederier som Cunard og P&O arrangere også hvert år verdenscruise med tre til fem måneders varighet.

Singlecruise
Cruise er en veldig sosial ferieform, og den spesielle cruisestemingen gjør at det er enkelt å komme i kontakt med andre reisende.

Fra Skandinavia arrangeres det hvert år flere minicruise, der det er mulighet for å få en smakebit av cruiselivet. Dette er et rimelig alternativ både på grunn av reiselengden og at det ikke er lang reiseavstand for å gå om bord på cruiseskipet for en nordmann.

Royal Caribbean har skipet Vision of the Seas på minicruise fra Oslo og Stockholm fra 7. mai - 3. august 2009, og besøker steder som Amsterdam, St. Petersburg og Tallinn i løpet av noen innholdsrike dager. Singlecruise får du fra kr. 5.100.- per person.

Eksklusive cruise
Ifølge Kristoffer Sandnes i Cruisespesialisten merker bransjen en økt etterspørsel etter cruise der det er lagt vekt på det beste innen service, kvalitet og mat.

- I økonomiske nedgangstider er kravet etter "value for money" enda større enn vanlig, og når man ser hva man faktisk får igjen av produkt og opplevelser, tåler cruise sammenligningen med alle andre ferieformer, sier han.

Rederier som Crystal Cruises, kjent for sin gode service og Silversea, alt inkludert - også drikke, fronter dette segmentet. Regent Seven Seas Cruises, med to skip som kun har balkongsuiter og Sea Dream, mindre luksusyachter med alt inkludert - er rederier Sandnes kan anbefale.

Spesielle tilbud:


I tillegg til cruisene ut fra de ulike hovedstedene, kan man også være med på cruisene som finner sted når skipet posisjonerer seg for å seile ut fra nye destinasjoner.

Vi hentet inn disse spesialreisene fra RCCL, og dette er virkelig gyldne tilbud. På slike turer er også alle måltider, underholdning, aktiviteter, 24 timers gratis room service, havneavgifter og alt annet bortsett fra drikke inkludert.

Du må imidlertid komme deg til de respektive på- og avstigningstedene på egenhånd. Under finner du noen priser:

Harwich - Amsterdam-Oslo, 3. mai 2009 fra 2.279,-
Oslo-Hamburg eller Amsterdam-Oslo, mai 2009 fra 3.142,-
Oslo-København-Tallinn-Stockholm, 4. juni 2009 fra 2.817,-
Stockholm-Tallinn-St. Petersburg-Stockholm, juni-juli 2009 fra 3.194,-

Dette er priser i NOK pr. person.

Det forventes ikke at man gir gratuities (tips) i tillegg på disse cruisene.

Prisene og ledige seilinger kan ha forandret seg siden artikkelen ble skrevet, sjekk med de individuelle selskapene for korrekte priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer