Skandinavias flotteste nasjonalparker

En britisk avis har plukket ut det de mener er Skandinavias flotteste nasjonalparker. Norge er selvsagt sterkt representert.

Publisert
Sist oppdatert

Det er først og fremst på grunn av naturen at utenlandske turister kommer til Norge. Derfor er det ikke så rart at våre nasjonalparker blir trukket frem på denne listen, som har med nasjonalparker i både Norge, Sverige og Danmark.

Det er den britiske avisen The Guardian som presenterer det de mener er de flotteste naturområdene i Skandinavia. Nå er det selvsagt ikke en objektiv vurdering, for det er tvilsomt at avisen har besøkt alle nasjonalparkene som finnes i Skandinavia. (Det finnes 36 i Norge, 28 i Sverige, og én i Danmark, som skal få fem.) Dessuten er alle de tre skandinaviske landene representert på listen, for ikke å gjøre noen fornærmet.

Men likevel, her er de fem nasjonalparkene som er trukket frem:

Hardangervidda Nasjonalpark

Avisen skriver at om sommeren er Europas største fjellplatå, Hardangervidda, full av blikkstille vann og "fortapte" steiner blant mose og lyng, med beitende ville reinsdyr og en og annen rev tuslende forbi. Her trekkes det omfattende stinettet og turisthyttene frem. Om vinteren forandrer Hardangervidda seg, og ser ut som om den er dekket av pisket krem, mener avisen, og forteller at da er det langrennsløperne som tar over stiene på platået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer