Skandinavias matkonger

Gullkokker, michelinstjerner og masser av deilig mat. Norge har blitt den store matstjernen på den Skandinaviske restauranthimmelen.

En strålende Charles Tjessem har fått sitt gullbevis som mesterkokk i Bocuse d'Or. Foto: Bocuse d'Or Foto: Bocuse d'Or
En strålende Charles Tjessem har fått sitt gullbevis som mesterkokk i Bocuse d'Or. Foto: Bocuse d'Or Foto: Bocuse d'Or Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I andre land må det nesten regnes som et under at pottitlandet Norge greier å produsere både gullvinnende gourmetkokker og stjernebehengte restauranter. Faktisk er vi helt på høyde med både Danmark og Sverige hva gjelder antall stjerner, og suverene hva gjelder antall premierte kokker.

Gourmet i Oslo: Her finner du stjernerestaurantene.

Her finner du stjernerestaurantene i Skandinavia.

Mer under annonsen!

Verdensmestere

Charles Tjessem er mannen som til jublende oppmerksomhet her hjemme halte i land seieren i det niende uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst sist uke. Med det er han den tredje nordmann som har fått den edle utmerkelsen som vinner av Bocuse d'Or. Førstemann var Bent Stiansen, som stakk av med seieren for ti år siden. Stiansen driver nå michelinrestauranten Statholdergaarden i Oslo. I 1999 fulgte Terje Ness på som norsk vinner nummer to. Han står bak en annen av hovedstadens michelinsteder, restauranten Oro. I tillegg har Lars Erik Underthun (tidligere fra Feinschmecker, enda en michelinrestaurant) fått andreplass i 1991, og Odd Ivar Solvold fått tredjeplass i 1997. En svenske vant i 1997, og to kom på sølvplass i 1995 og 2001. Beste danske nådde andreplass bak Stiansen i 1993.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer