Skandinavias sommerparadis

Åtte skandinaviske destinasjoner er plukket ut.

Publisert
Sist oppdatert

Sommer i Skandinavia betyr lyse netter og skurte svaberg - og ikke nødvendigvis det beste været.

Men det bryr ikke Conde Nast Traveler seg om, når magasinet anbefaler sine britiske lesere å vende nesa nordover i sommer.

Magasinet har plukket ut åtte destinasjoner, hvorav to er norske. Helt sikkert Lofoten og fjordene på Vestlandet, tenker kanskje du. Men nei, der tar du feil.

De to norske destinasjonene er nemlig Oslo og Kystriksveien.

Utendørs-hovedstad

Oslo ble valgt fordi Conde Nast mener hovedstaden er den ultimate utendørs-hovedstaden, med flotte strender og parker, 1800-talls-arkitektur og lange, flotte utkikkspunkt. Oslo har ifølge magasinet fantastiske kunstmuseer (spesielt Munch-museet), et fint operahus og bra fiskerestauranter. I tillegg trekkes marka frem, for dem som vil ta seg en vandretur.

Conde Nast anbefaler dessuten at man leier en bil og besøker en av de mange strendene nedover Oslofjorden, eller til noen av de flotte innsjøene i innlandet.

På nett: Visit Oslo

Vakker veistrekning

Kystriksveien, som strekker seg 650 kilometer fra Steinkjer i Trøndelag til Bodø i Nordland, byr på flotte naturopplevelser. Conde Nast mener det er veien som er målet her, og anbefaler sykkel for dem som føler seg sprek. Turen må gå innom Dønna for å se midnattssolen fra Dønnasfjellet. På Lovund må du få med deg lundefuglene, og selvsagt Vegaøyene, som står på Unescos verdensarvliste. Og er du først ved begynnelsen av Kystriksveien, bør du svippe innom Trondheim, mener magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer