Skann bagasjen din selv på OSL

Fra nyttår blir det lettere å sjekke inn bagasje på Oslo Lufthavn Gardermoen.

GJØR DET SELV: Snart kan du skanne og sjekke inn bagasjen din selv på Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Colourbox
GJØR DET SELV: Snart kan du skanne og sjekke inn bagasjen din selv på Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken til dette er at flyplassen ønsker å kvitte seg med køene ved bagasjedroppen. OSL opplyser at det vil skje i begynnelsen av januar, så fort de får mulighet til dette.

– Nå foregår jo innsjekkingen ved automater. Det flyttet køene bort fra innsjekkingsskranken og til bagasjedroppen. Fra nyttår åpner vi derfor for selvskanning av bagasje, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til rb.no

Han håper køene vil forsvinne helt, takket være dette.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre land som har begynt med dette enda. Her i Norge mener jeg at det skal være åtte flyplasser som allerede har fått dette nye systemet, opplyser Kobro.

Les også: Nye spisesteder på OSL

Bare for SAS og Norwegian

– Vi starter opp med et pilotprosjekt med fire portaler for selvskanning, så får vi se hvordan det går, sier Kobro til DinSide.

Foreløpig er det bare reisende med SAS og Norwegian som kan benytte seg av selvskanningen.

– Vi har koordinert oss med SAS og Norwegian i første om gang, men foreløpig vet vi ikke når alle flyselskaper kan benytte seg av dette, forteller informasjonssjefen.

Dersom de reisende er fornøyd med det nye innsjekkingssystemet, blir det innført på permanent basis. Etter hvert når OSL har fått høstet erfaring med det nye prosjektet, skal alle flyselskap kunne benytte seg av dette.

>>> Merete nektet å betale overvekten - slik gikk det

Slik fungerer det

Du sjekker først inn som normalt ved innsjekkingsautomatene, deretter går du videre til selvskanningsskranken og gjør jobben som servicemedarbeiderne normalt ville ha gjort; sett bagasjen på bagasjebåndet, deretter veier du den. Dersom alt er i orden, registrerer du bagasjen med en laser. Avslutningsvis ruller den videre på bagasjebåndet.

Hvis plutselig noe ikke skulle gå som normalt, vil det heldigvis finne personer til stedet, betrygger Kobro.

Og jo raskere passasjerene er til å registrere og sende avgårde bagasjen sin, jo fortere går køen ...

Men vil man ikke kunne risikere at det blir kø her også?

– Det blir uansett en effektivisering og vil normalisere seg ved normal bruk. Vi vil fortsatt ha innsjekkingsskranker, forteller Kobro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer