Skipper med kjærlighet

- Hvem vil gå i nettet? Vil du gå i nettet, spør førstestyrmann Koen, og setter øynene i meg.

Publisert
Sist oppdatert

- Hvem, jeg?

Jeg ser ned i nettet som henger under bommen foran på båten, og på vannet som fosser forbi under nettet. Ikke det at båten går veldig fort, men den er i bevegelse og jeg har i alle fall ingen planer om å henge i et nett med sjøen som et faretruende nært bekjentskap. Man gikk ikke planken frivillig i sjørøvertiden, og man gjør det da virkelig ikke i år 2002 heller …

Se bildene fra seilturen

IJsselmeer

Vi er på seiltur med båteier og skipper Erik Hulsman (40) og førstestyrmann Koen Tiddens (19) om bord på klipperen Amore Vici. Hulsman har selv pusset opp det gamle lasteskipet fra 1897, og etter å ha sett bildene fra oppussingen har vi full forståelse for teksten under et innrammet bilde fra arbeidet som henger i salongen: Amore Vici – labore vici. Amore Vici er navnet som skipper Hulsman ga båten, i betydningen ”seiret i kjærlighet”; ved hjelp av tidligere eieres kjærlighet overlevde skuta.

Vi entrer Amore Vici i Enkhuizen, med IJsselmeers barske farvann i sikte. IJsselmeer er en ferskvannsinnsjø, og en del av den opprinnelige Zuiderzee. I 1932 ble sjøen avstengt fra Nordsjøen, ved hjelp av en 31 kilometer lang demning – Afsluitdijk - som forbinder Nord-Holland med Friesland. Noe av området ble demmet opp ytterligere, og sjøområder ble til landområder – 5 meter under havet. 5 meter er også IJsselmeers dybde i de nordlige områder, og 3,5 meter er dybden i sør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer