Ski(t)billig i Slovenia

Vi holder en stav på Slovenia for deg som vil til utlandet og stå på ski for en rimelig penge.

Publisert
Sist oppdatert

Visst er det herlig å skue utover de majestetiske alpefjellene for deretter å suse nedover bakkene i Val d'Isère eller Chamonix. Like herlig er det derimot ikke å betale over 40 euro (cirka 315 kroner) for et dagskort til bakkene. Det føles like surt å betale 150 kroner for en lunsj bestående av et par pizzastykker og en brus.

Ikke et vondt ord om verken Val d'Isère eller Chamonix. Skibakkene er mange og varierte, og anleggene er flotte.

Men hva sier du til å betale 25 euro (cirka 200 kroner) for et dagskort, og betale en hundrings for en treretters middag med vin? Høres det fristende ut? Da bør du dra til Slovenia.

Slovenia har i løpet av de siste årene blitt det hotteste "nye" landet å dra på skiferie til i Europa. Ikke så rart, når skiferien kan bli opptil 50 prosent billigere her enn i Alpene, hovedsakelig fordi det er så mye billigere med kost og losji. Du kan velge mellom 26 forskjellige skiområder, alle omtrent halvannen til to timers kjøretur fra flyplassene i hovedstaden Ljubljana, Trieste i Italia, og Klagenfurt og Graz i Østerrike. I dag kommer de fleste skituristene fra Storbritannia, Kroatia og Russland. Størstedelen av alpinistene er selvsagt slovenere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer