Flyrettigheter:

Skjebnedager for SAS

Dette bør du gjøre nå.

KAN ENDE MED KAOS IGJEN: SAS er under konkursbeskyttelse. Men en ny streik kan føre til kroken å døra for selskapet slik vi kjenner det i dag. Foto: Odd Roar Lange
KAN ENDE MED KAOS IGJEN: SAS er under konkursbeskyttelse. Men en ny streik kan føre til kroken å døra for selskapet slik vi kjenner det i dag. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Tirsdag 6. september starter det som kan bli skjebnesvangre lønnsforhandlinger for flyselskapet SAS.

Da går nemlig starten for forhandlingene om lønns- og arbeidsvilkårene mellom SAS og fire kabinforeninger. To av disse foreningene er i Norge. Dette gjelder Norsk Kabinforening (LO) og SAS Norge Kabinforening (Parat).

Dersom partene ikke blir enige, kan det ende med en ny SAS-streik der store deler av flyene blir satt på bakken. Dette vil ramme tusenvis av reisende. Og i så fall kan høstferien stå i fare. Mange frykter at planlagte feriereiser igjen ryker.

Det samme gjør SAS sitt livsviktige lån på 7 milliarder kroner som kan bli trukket tilbake.

Tøffe tider

Etter en 15 dager lang pilotstreik i sommer er flyselskapet i full gang med å bygge opp selskapet for å være rustet for framtidas mange utfordringer. Og her spiller kabinpersonalet en viktig rolle.

Derfor er årets forhandlinger om nye lønns- og arbeidsvilkår imøtesett med ekstra stor interesse.

- Vi møter til de første møtene under forhandlingene på Gardermoen tirsdag. Men de første reelle forhandlingene starter onsdag. Deretter fortsetter vi tre dager i neste uke, sier Elin Roverudseter som er leder i Kabinansattes Forbund som er et forbund i LO som organiserer kabinansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer