Skottland satser på stjernene

- Vi holder oss til nordlyset, sier Innovasjon Norge.

Nordlys over Ersfjorden, Kvaløya. Foto: Bjørn Jørgensen
Nordlys over Ersfjorden, Kvaløya. Foto: Bjørn Jørgensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skottland ønsker altså å bruke den flotte stjernehimmelen som et lokkemiddel for turistene. Visit Scotland planlegger å lage flere såkalte "dark-sky parks" der turistene vil kunne oppleve stjernehimmelen på sitt beste, skriver Guardian.co.uk.

Initiativet kommer i forbindelse med at 2009 er Det internasjonale året for astronomi - og Skottland regnes som et av de beste stedene i verden å kikke på stjernene. Dette er fordi det finnes mange øde steder uten kunstig lys i Skottland. Og skottene har tro på at stressede byfolk ønsker å komme og oppleve stille netter under stjernene. Faktisk bor halvparten av jordas befolkning i byer, og lysforurensing er et økende problem.

- Nattehimmelen kan bli like viktig for turismen som landskapet, uttalte en talsmann for Visit Scotland.

Hva med Norge?

Hvis Skottland er et bra sted å kikke på stjernehimmelen, hva er ikke Norge da? Vårt landstrakte land er enda mer øde enn Skottland. DinSide ringte Innovasjon Norge, som styrer med norsk reiseliv, for å høre hva de mente om stjernesatsingen til Skottland.

- Nja, jeg tror ikke dette er den helt store slageren. Stjernehimmelen kan man se overalt , noen steder bedre enn andre, selvsagt. Men jeg holder heller en knapp på nordlyset som turistmagnet, sier Per Arne Tufte, direktør for reiseliv i Innovasjon Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer