Skræmt no?

Hekser og spøkelser, kom fram! Det er klart for Halloween-feiring 31. oktober.

Publisert
Sist oppdatert

Halloween – eller allehelgensaften som det heter på norsk – er en feiring vi kanskje først og fremst forbinder med USA, men denne dagen feires over hele verden. Allehelgensaften ble fra gammelt av regnet som en spesielt farlig natt – da det i tidligere tider var knyttet en del overbevisninger om overnaturlige hendelser akkurat denne natten. 31. oktober markerer også overgangen til vinteren, og man trodde at hekser og onde ånder flakket omkring på jorden denne kvelden og narret menneskene for å markere sesongen for redusert sollys. Man tente bål, ofret søtsaker og kledde seg ut som åndene, for å unngå demonisk forfølgelse.

Mer om Halloweens opprinnelse kan du lese i denne artikkelen

New York

Denne dagen feires over hele verden, men USA er kanskje spesielt kjent for sine Halloween-tradisjoner. Her er det gresskar, trick or treat, kostymer, usalige sjeler og store mengder godterier.

Village Halloween Parade i New York har ord på seg for å være verdens største og heftigste Halloween-feiring, med over 1 million bivånere og 20.000 behørig utkledde parade-deltakere. Årets feiring er den 29. i rekken, og tema for 2002 er ”play” – eller lek som det blir på norsk. Her blir det musikk, dans, kostymer og moro fra klokken 19, 31. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer