Skrekkblandet fryd - 5 farlige

Noe av det mest spennende er de farlige villdyrene. Her er steder du kan få sjansen til å møte dem.

Publisert

Gorillaer og moskusokser er farlige nok. Men vil du bli skikkelig skremt, må vel villdyret vise frem en fryktinngytende tannrekke. Her er stedene du kan dra får å finne disse dyrene, og andre ville kreaturer.

Sør Afrika – Krugerparken og hvithaien

Få hadde vel trodd at hvithaien skulle bli et trekkplaster for turismen i Sør-Afrika, men hvis et nært møte med en av verdens mest dødelige skapninger er på ønskelisten er altså dette stedet. For rundt 1.000 kroner kan du leie en båt med haibur, lokkemat og guide. Når haien(e) nærmer seg får du muligheten til å bli senket ned under vann i et bur. Opplevelsen beskrives som fantastisk fryktinngytende. Sjansen for å se hvithaien skal være størst rundt False Bay og Gans Bay.

Et opphold i Sør-Afrika bør ikke avsluttes før du har avlagt Kruger nasjonalpark et besøk. Se ”the Big 5” – løve, elefant, leopard, nesehorn og afrikansk bøffel, i en av Afrikas største villdyrsreservater.

Nepal – Bengal tigere og nesehorn

Nepal er faktisk mer enn fjell-landskap og Himalaya. Chitwan nasjonalpark i Terai-regionen har subtropisk klima og er hjem til flere svært sjeldne dyresorter, deriblant Bengal-tigeren. Totalt i verden regnes bestanden av Bengal-tigerne til rundt 4.500, Chitwan nasjonalpark skal huse rundt 200 av disse. Om du ikke skulle få et glimt av den sjeldne tigeren kan nasjonalparken by på møter med asiatiske elefanter, neshorn og krokodiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer