Skrekkens pyramider

Knærne skjelver, jeg er likblek, svimmel og jeg angrer. Jeg sitter på toppen av den store Maya-pyramiden i Chichén Itzá.

Publisert

La det være sagt: Ingen bør reise hjem fra Mexico uten å ha sett på Maya-ruiner. Disse enorme og unike byggverkene imponerer selv de mest blaserte back-packere. Men du trenger ikke nødvendigvis å se pyramidene fra toppen.

Pyramidene er nemlig brattere enn du tror når du klatrer oppover trappene. Når du vel er kommet opp, og skal nyte utsikten, er det store muligheter for å få den store skjelven. Det ser ut som om trappa går rett ned. Selv valgte jeg å se resten av byggverkene nedenfra, etter min første pyramide-bestigning.

Over 3000 år gamle

Yucatán har mange ruiner å vise frem. Hvor skal vi starte? Har du tid og energi ligger hele Yucatán og venter – innen kjørbar avstand fra de fleste turiststeder. Her ser du restene etter Mayafolkets fantastiske byggverk. Et folk som skal ha trukket inn på Yucatán fra områder i Guatemala allerede 1.200 år f.Kr.

Dette er de mest kjente ruinene på Yucatán:Cobá: En viktig Maya-by som ligger 47 kilometer inn i landet fra Tulum. I denne byen bodde det en gang 50.000 Maya-indianere. Ruinene ligger ved en stille innsjø, og er omkranset av jungel. Her kan du kombinere den historiske vandringen, med å se skilpadder, fugler og sommerfugler fra jungelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer