Skrekkhistorier fra verdens farligste veier

DinSide har selvsagt kjørt på flere av verdens farligste veier. Les skrekkhistoriene og overlevelsestipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har nerver hver gang vi setter oss i førersetet i et nytt land. Ikke så rart. Med nye medtrafikanter, annerledes veier og forskjellig kjøremønster, vet du aldri hva som venter deg. For ikke å snakke om hvilket temperament og tilstand de andre trafikantene er i.

Noen steder leves livet i 30 kilometer, andre steder kjører folk som de skulle vært med i nyeste utgave av Super Mario Bros. I denne artikkelen forteller jeg om noen av mine mest oppsiktsvekkende eksempler på halsbrekkende kjørekultur fra noen av verdens farligste veier.

Se listen over verdens farligste veier her...

Bolivia, lappen i posten

Yungasveien i Bolivia er en 80 km lang fjellvei som binder sammen Coroico med La Paz. Under mitt besøk til denne fattige nasjonen i Sør-Amerika, opplevde jeg et kjøremønster av det sjeldne slaget. Jeg hadde vært i hovedstaden La Paz i nesten en uke, og var enda ikke 100 prosent sikker på hvilke side av veien man kjørte på offisielt.

Riktignok satt rattet på samme side som her hjemme, men det hindret ikke trafikken i å gå på kryss og tvers av veibanen. Noe som kanskje ikke var så rart med tanke på hvordan veien så ut. Hull, stein og grøfter fikk en debattert norsk riksvei til å se ut som selveste paradegaten. Bilene holdt omtrent samme standard som veiene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer