Familieferie i Danmark:

Skremmende

Her er de største nyhetene i familieparkene.

FAVORITTEN: Legoland i Billund er på plass med flere nyheter denne sommeren. Foto: Legoland
FAVORITTEN: Legoland i Billund er på plass med flere nyheter denne sommeren. Foto: Legoland Vis mer
Publisert

Tusenvis av norske familie skal denne sommeren på ferie til Danmark. Til nabolandet med de mange familieparkene.

Etter to år med norsk fravær skal vi igjen teste opplevelsene i de store og små temaparkene.

Dette skjer på København-tivoliet Bakken Vis mer

Men hva er nytt siden i fjor? Her er nyhetene i de fem største familieparkene i Danmark. Det kommer til å bli fartsfylt, vått og moro, men også skummelt og lærerikt.

Legoland i Billund på Jylland

Parken har i årevis vært en favoritt hos mange norske familier. Men mange har etterlyst muligheten til selv å få bygge med legoklosser når de først besøker et legoparadis.

VÅTT OG GODT: Legoland byr på muligheter til å kjøle seg ned på de varmestene dagene. Foto: Odd Roar Lange
VÅTT OG GODT: Legoland byr på muligheter til å kjøle seg ned på de varmestene dagene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Nå er sjansen her. Legoland har blant annet fått sin nye «Brick street» der barna (og voksne) blant annet kan bygge sine egne båter og sjøsette dem i Legoredo River.

Her finner du også Legolands Creative Workshop hvor man lærer enkel byggteknikk slik at lego-byggverket ditt blir enda bedre.

Vi nevner også fjorårets nyhet da Legoland brukte rundt 135 millioner kroner på Lego Movie World. Lego Movie World retter seg også mot litt eldre barn og voksne lekebarn.

I «Apocalypseburg Sky Battle» får man kontrollere sitt eget fly og selv bestemme hvor mye flyet skal rotere. Det vil også være mulig å oppleve utsikten fra et 12 meter høyt falltårn.

Like ved Legoland ligger også badeparken Aquadome Billund, og det er en kort kjøretur til Løveparken i Givskud.

Djurs Sommerland i Nimtofte på Jylland

Djurs Sommerland har denne sesongen et nytt, stort temaland – Dinosaurland.

Her venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat og et gjensyn med ikoniske King Kong.

FORTID MØTER NÅTID: Dinosaurene i Djurs Sommerland venter på norske gjester. Foto: Djurs Sommerland
FORTID MØTER NÅTID: Dinosaurene i Djurs Sommerland venter på norske gjester. Foto: Djurs Sommerland Vis mer

Den nye berg-og-dal-banen i Dinosaurland, T-Rex Family Coaster, sender 38 gjester på ekspedisjon om gangen, og er utformet som en gigantisk drill, som skyter snarveier gjennom fjellvegger og suser rundt i skarpe svinger tett forbi farlige, naturtro dinosaurer.

Det er klart for skremmende opplevelser og skrekkblandet fryd i parken.

Ekspedisjonen fortsetter i Dino Xpedition, når 16 jeeper med plass til fire personer i hver kjører ut på dinosaurjeepsafari.

Som en ekstra dimensjon i Dinosaurland kan barnefamilier også glede seg til en gigantisk dinosaurutgravingslekeplass, som er delt inn i fem leke- og opplevelsessoner med ulike vanskelighetsgrader.

Fårup Sommerland i Blokhus på Jylland

Årets store nyhet er Fønix som er en berg-og-dal-banen som er 40 meter høy og 905 meter lang, har en toppfart på 95 kilometer i timen og er parkens største fornøyelsesinvestering noensinne

TØFF TUR: Fønix setter fart på pulsen i sommer. Foto: Fårup Sommerland
TØFF TUR: Fønix setter fart på pulsen i sommer. Foto: Fårup Sommerland Vis mer

Fønix blir den berg-og-dal-bane i Skandinavia som tilbyr mest «airtime», som er følelsen av vektløshet som oppstår når kroppen utsettes for negativ G-påvirkning. Med de 14 forskjellige elementer som drop, loops og twists vil du oppleve 9,2 sekunders vektløshet på Fønix.

Fårup Sommerland har investert nærmere 100 millioner kroner i Fønix, noe som gjør berg-og-dal-banen til den største fornøyelsesinvesteringen i parkens historie.

Dyrehavsbakken i Klampenborg på Sjælland

Dyrehaven nord for København verdens eldste fornøyelsespark. og omtales ofte bare som Bakken. Fornøyelsesparken Dyrehavsbakken ligger midt i dyrehagen og har gratis inngang hele året.

I tillegg er alle konserter og arrangementer på Bakkens Friluftsscene gratis. Her er det er store søndagskonserter, komedier, konserter med temamusikk, barneunderholdning og mye mer. Og Bakken åpner i år en helt ny lekeplass for barn, Minibakken. Nytt av året er også skogfestival for barn siste helgen i juni.

Tivoli i København på Sjælland

Tivoli er Danmarks i særklasse største fornøyelsespark. Med beliggenheten midt i Københavns sentrum er den en naturlig samlingspunkt både for tilreisende og fastboende, og mange nordmenns favoritt.

SOMMERGLEDER: Konsertprogrammet i Tivoli er meget omfattende. Her er det garantert noe for en hver smak. Foto: Odd Roar Lange
SOMMERGLEDER: Konsertprogrammet i Tivoli er meget omfattende. Her er det garantert noe for en hver smak. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Vær klar over at Tivoli for første gang gjennomfører plassreservasjon flere dager i sommer.

Tivoli var vertskap for den første store folkefeiringen av Hennes Majestet Dronningens 50-års jubileum for regjeringen, og fornøyelsesparken blir farget gul når Plenen blir midtpunktet for årets lagpresentasjon i Tour de France i begynnelsen av juli.

Nye Michelin-pop-up-restauranter har flyttet inn, og et nytt lørdagsmusikk-konsept har premiere. 2022 byr også på 25-årsjubileum med Fredagsrock, krydret med internasjonale navn samt Hage & Blomsterfestival og Tivoli Matfestival på internasjonalt nivå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer