Skremmer vekk turister

Antituristgruppe bruker kreative metoder for å holde turistene unna.

LANGT Å GÅ?: Nei, det er bare lureri. På katalansk står det skrevet «kom inn, du vet hvordan du kommer deg dit». Foto: Caterva/X
LANGT Å GÅ?: Nei, det er bare lureri. På katalansk står det skrevet «kom inn, du vet hvordan du kommer deg dit». Foto: Caterva/X Vis mer
Publisert

Irritasjonen over turister som tar seg til rette på bassengstoler og strender. Nå tar lokale turister et nytt grep i et forsøk på å holde turister unna.

Caterva, en antituristgruppe på Mallorca, har sett seg lei på turister som oversvømmer de flotte strendene på øya og nå forsøker gruppa å lure vekk turistene.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Tar grep

På X, tidligere Twitter, har gruppa delt sitt seineste stunt.

Rundt omkring på flere av øyas populære strender, har de hengt opp skilt der det advares mot «farlige brennmaneter» og at stranda er stengt på grunn av steiner har falt ned fra klippen rundt og at det er farlig å oppholde seg der.

Et annet skilt advarer mot kloakkutslipp i nærheten som har forurenset vannet, mens en kanskje mer kreativ variant er skiltet der det står at det tar tre timer å gå til stranda mens det egentlig er 100 meter å gå.

Det med liten tekst

Mens advarselen er skrevet på engelsk med versaler, avslører den lille teksten ved siden, som er skrevet på katalansk, at det bare er tull.

For eksempel på skiltet om at steiner har falt ned på stranda, står det med mindre skrift at «faren er ikke jordskred, men overbefolkning»., mens det på skiltet om brennmaneter står «stranda er åpen. Ingen kråkeboller, ingen brennmaneter».

Protesttog

Det er ikke bare Mallorca at de lokale innbyggerne har sett seg lei på turister som tar seg til rette og aktører som forsøker å utnytte masseturismen.

På den greske øya Paros, gjennomførte lokalbefolkningen nylig en demonstrasjon for å ta tilbake øyas strender. Ifølge Facebook-gruppa «Save Paros Beaches», møtte rundt 300 personer opp for å demonstrere mot at hoteller og andre aktører tar seg grovt betalt for å bruke stranda.

Ifølge Daily Mail skal en strandaktør ha krevd drøyt 50 euro i betaling for en parasoll og to solsenger. For 100 euro, får man tilgang til et såkalt VIP-område.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer