Skremt av krig og laber økonomi

63 prosent av brukerne hos reisebyrået Ticket svarer at de ikke har bestilt sommerferien enda. Krigsfrykt og usikker økonomi holder oss tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse reisebyrået Ticket har gjort blant sine nettkunder viser at hele 63 prosent av de spurte ikke har bestilt sommerferien enda.

- Det er uvanlig mange. Spesielt barnefamilier bestiller gjerne reisen tidlig for å sikre seg plass i de beste familieanleggene, sier Jørn Kristiansen, administrerende direktør i Ticket Norge i en kommentar til undersøkelsen.

Det kan altså tyde på at reisegleden er noe hemmet i disse krigsdager.

Hvor vil vi reise, hvor vil vi ikke dra? Se tallene, og si din mening.

Skroll ned for mer.

Økonomi og krig påvirker

48 prosent av de spurte mener at forventninger til fremtidig personlig økonomi er viktig for beslutningen om feriehandelen, mens 42 prosent av de spurte mener krigsfrykten er viktigst. Med høyere arbeidsledighet her hjemme, og krig i Irak, er det ikke overraskende at færre har bestilt sommerferien nå.

- Mange føler nok at en krig som involverer mange stormakter harmonerer dårlig med en feriereise til utlandet. Blir det billig nok, er det imidlertid vår erfaring at folk reiser uansett, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer