Skremt av krig og laber økonomi

63 prosent av brukerne hos reisebyrået Ticket svarer at de ikke har bestilt sommerferien enda. Krigsfrykt og usikker økonomi holder oss tilbake.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En undersøkelse reisebyrået Ticket har gjort blant sine nettkunder viser at hele 63 prosent av de spurte ikke har bestilt sommerferien enda.

- Det er uvanlig mange. Spesielt barnefamilier bestiller gjerne reisen tidlig for å sikre seg plass i de beste familieanleggene, sier Jørn Kristiansen, administrerende direktør i Ticket Norge i en kommentar til undersøkelsen.

Det kan altså tyde på at reisegleden er noe hemmet i disse krigsdager.

 • Hvor vil vi reise, hvor vil vi ikke dra? Se tallene, og si din mening.
 • Skroll ned for mer.

  Økonomi og krig påvirker

  Vi vil helst til utlandet i sommerferien. Illustrasjonsbilde fra Cuba. Foto: Jon Erik Sæhle Foto: Jon Erik Sæhle
  Vi vil helst til utlandet i sommerferien. Illustrasjonsbilde fra Cuba. Foto: Jon Erik Sæhle Foto: Jon Erik Sæhle Vis mer


  48 prosent av de spurte mener at forventninger til fremtidig personlig økonomi er viktig for beslutningen om feriehandelen, mens 42 prosent av de spurte mener krigsfrykten er viktigst. Med høyere arbeidsledighet her hjemme, og krig i Irak, er det ikke overraskende at færre har bestilt sommerferien nå.

  - Mange føler nok at en krig som involverer mange stormakter harmonerer dårlig med en feriereise til utlandet. Blir det billig nok, er det imidlertid vår erfaring at folk reiser uansett, sier Kristiansen.

 • Billige reiser nå - for deg som ikke lar deg skremme av annet enn høye priser
 • Hvor er vi redde for å reise?

  I en avstemning på DinSide Reise har leserne gitt klar beskjed om hvor de helst ikke vil legge ferien nå. Nesten 50 prosent av stemmene har gått til Tyrkia, og i underkant av 30 prosent har sagt at USA er det reisemålet de helst ville valgt bort. (Tallene gjelder i skrivende stund, undersøkelsen løper fortsatt og stillingen kan endre seg.)

  Det korresponderer med Tickets undersøkelse, der både USA og London (Storbritannia) blir valgt bort til fordel for Spania, Hellas og andre storbyer i Europa.

 • Hvor vil vi reise, hvor vil vi ikke dra? Se tallene her, og si din mening.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer