Skrøt av puppe-kokain: Fikk sparken

British Airways bekrefter at piloten ikke lenger er en ansatt.

PÅVIRKET: På en frikveld i Johannesburg skal piloten ha ramla utpå. Det fikk alvorlige konsekvenser. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/NTB
PÅVIRKET: På en frikveld i Johannesburg skal piloten ha ramla utpå. Det fikk alvorlige konsekvenser. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/NTB Vis mer
Publisert

En britisk pilot skal ha fått sparken fra flyselskapet British Airways da han angivelig skal ha snortet kokain av en toppløs kvinne under en frikveld i Sør-Afrika.

Det melder flere britiske medier, deriblant Sky News.

Overfor nyhetsnettstedet bekrefter flyselskapet at piloten ikke lenger er ansatt i British Airways.

Mannen skal ha skrytt av det han hadde gjort i en tekstmelding til en kollega, som så varslet sine overordnende.

Fløy tilbake som passasjer

Piloten, som har barn og kone i Storbritannia, skulle etter planen fly fra Johannesburg i Sør-Afrika til London.

Da flyselskapet ble gjort kjent med mannens beskrivende utskeielser, ble avgangen forsinket over natta i påvente av å finne en ny pilot.

Da flyet omsider landet på Heathrow i England, satt den nevnte piloten ikke i cockpiten - men i kabinen som passasjer, skriver Sky News.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News testet mannen positivt på en narkotikatest ved ankomst på Heathrow.

- Sikkerhet er alltid vår viktigste prioritet. Saken har blitt henvist til Luftfartstilsynet Cicil Aviation Authority (CAA), og denne personen jobber ikke lenger for oss, heter det uttalelsen fra British Airways.

Avslørende tekstmelding

I løpet av fritida i Johannesburg skal piloten ha festet med to lokale menn, en ung spansk kvinne og en kvinne fra Wales. Alle dro sammen hjem til den ene mannen.

I flere tekstmeldinger sendt til kollegaen, skal piloten ha skrytt av de oppsiktsvekkende utskeielsene, som også innebar kyssing og toppløs-dansing.

«Jeg har mistet skjorta mi et sted, og en av de lokale mennene har en tallerken med kokain-linjer. Så nå diskuterer vi hvem sin brystkasse som er best å snorte av», heter det blant annet i en tekstmelding piloten sendte til en kollega.

«Det er historien om hvordan jeg endte opp med å sniffe kokain av ei jentes pupper i Joburg», avsluttet piloten stolt.

Luftfartstilsynet (CAA) forbyr nå piloten å sette seg bak spakene.

- Et flyselskap må umiddelbart informere oss hvis en britisk pilot har misbrukt alkohol eller narkotika ved boarding, eller om bord på flyet, sier en talsperson fra CAA til Sky News.

- I disse tilfellene vil vi umiddelbart avvist pilotens legeattest, noe som betyr at personen ikke kan fly, heter det videre i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer