Skrudde hoteller verden over

Føler du for en annerledes ferie? Her er noen av verdens merkeligste hoteller.

Publisert
Bo under bakken i Australia... Foto: Wangsmo
Bo under bakken i Australia... Foto: Wangsmo Vis mer
... eller i Kappadokia.
... eller i Kappadokia. Vis mer

Det er ikke mangel på fantasi når det gjelder hvilke lokaliteter som kan brukes som hoteller. Vi har tidligere omtalt iskalde overnattingsopplevelser i Jukkasjärvis sesongavhengige ishotell. Her er et uvalg av flere utradisjonelle hotellvarianter rundt om i verden.

Huleboere

Flere steder kan du faktisk bo i grotter. For eksempel i den merkelige underjordiske byen Coober Pedy i Australia. I Desert Cave Hotell kan du bo i utgravde rom under bakken, i likhet med mange av byens gravende innbyggere. Hotellet skryter på seg å være det eneste internasjonale underjordiske hotell i verden.

Coober Pedy kaller seg verdens opalhovedstad, og ligger ute i Sør-Australias dirrende hete ørken. Mange velger å bo i huler her, da temperaturen under bakken holder seg på 22-26 grader året rundt. I Desert Cave Hotell kan du handle i butikker, ta en drink i baren, spise lunsj og se opalutstillinger – alt gravd ut i sandsteinsgrunnen i hjertet av Coober Pedy.

Det koster 168 australske dollar (860 kroner) for en natt i dobbeltrom. Lider du av klaustrofobi, kan det kanskje være en idé å be om rom over bakken, og heller beundre hulene på dagtid.

 • The Desert Cave Hotel
 • Også i Tyrkia kan du bli huleboer for en natt. I Kappadokia kan du leie rom i et av områdets mange merkelige fjellhuler. Kayadam Cave House er et av dem, med huler som antakeligvis stammer fra det sjette århundre etter Kristus. Frem til 1997 var byggverket bolig for lokale bønder. Her kan du leie ett av fire dobbeltrom og ett trippelrom fra april til november. Alle rommene er utstyrt med bad.

 • Kayadam Cave House
 • Sove med fisker

  Under vann i Florida.
  Under vann i Florida. Vis mer
  I tretoppene i India.
  I tretoppene i India. Vis mer

  Utenfor Key Largo i Florida kan du utfordre klaustrofobien på et ganske annerledes hotell. I Jules' Undersea Lodge må du dykke ned til hotellrommet for overnatting, syv meter under overflaten, for å overnatte i verdens eneste undervannshotell. Med vinduer på en meter i diameter, kan du også se mye av hva som skjer utenfor. Om du så ønsker kan du være der flere dager i strekk uten å bevege deg til overflaten. Her får du både varm dusj, kjøkken med mikrobølgeovn og kjøleskap, bøker, musikk og videofilmer.

  Du må dykke ned til hotellet. Har du ikke dykkersertifikat, kan du kjøpe et tre timers hurtigkurs for å komme ned i hotellet. Prisen per natt er relativt stiv – 350 dollar per person for overnatting (ca. 3.300 kroner).

 • Jules' Undersea Lodge
 • Sove med fugler

  I India kan du oppsøke høye tretopper for overnattingsopplevelser utenom det vanlige. I en tropisk regnskog i Kerala kan du innlosjere deg i trehytter 25 meter over bakken. I området kan du bevege deg fra tre til tre via hengebroer. Hele området er bygget på miljøvennlige prinsipper. Dette er ikke stedet for deg som ønsker all tenkelig komfort, men heller for deg som søker genuine opplevelser i regnskogen. Elektrisk strøm får du blant annet fra solceller.

  Her betaler du omkring 150 dollar for to personer (1.400 kroner), inkludert måltider.

 • Green Magic Nature Resort
 • Bak gitter

  Fengselsopphold i USA.
  Fengselsopphold i USA. Vis mer

  Få en følelse av fengselslivet, og betal for det. Høres kanskje ikke så fristende ut, men i USA kan du altså få sjansen. Jailhouse Inn ligger i Newport, Rhode Island. Det var det lokale fengselet fra kolonitiden, bygget i 1772. Rommene er moderne, men selvsagt med inspirasjon fra fengselslivet med gitterdører og hengelåser.

 • Jailhouse Inn
 • Andre hotellopplevelser

 • Vi har tidligere skrevet flere artikler om hoteller. Vil du for eksempel vite hvor du kan sove med spøkelser? Her finner du mer informasjon.

 • Sjekk også oversikten over verdens dyreste hotellsuiter.

 • Se oversikten over artikler om hoteller her.
 • Billig ferie i siste liten?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer