Skulle besøke kjæresten i USA - ble fengslet

En italiener fikk et ublidt møte med USAs immigrasjonsmyndigheter.

Publisert
Sist oppdatert

Domenico Salerno skulle bare besøke sin amerikanske kjæreste som så mange ganger før, men denne gangen endte det med fengsling i ti dager, skriver New York Times.

Da han landet på Washington Dulles International Airport 29. april, ble han nektet å komme inn i USA. I stedet tilbrakte han timesvis i avhør, noe som endte med at han ikke fikk reise tilbake til Roma heller, da grensevaktene mente at han hadde gitt utrykk for at han han var redd for å returnere til Italia og ville ha asyl.

Behandlingen av Salerno ryster også amerikanerne.
Behandlingen av Salerno ryster også amerikanerne. Vis mer


Dermed bar det til et fengsel i Virginia, der Salerno ble sittende i ti dager uten å være tiltalt for noe.

Opp til grensevakten

Selv om man kommer fra et land som ikke trenger visa for å besøke USA, er det opp til grensevakten å bestemme om man faktisk skal få komme inn i landet. Det finnes flere enn 60 grunner for ikke å slippe noen inn i landet, for eksempel en mistanke om at personen tenker å jobbe eller immigrere, skriver New York Times.

Da Salernos kjæreste, Caitlin Cooper, dro til flyplassen for å finne ut hva som foregikk, sa en av vaktene at Salerno skulle "prøve å tilbringe litt mer tid i sitt eget land".

Uendelig fengsling

Ifølge advokaten Luis Paoli, som ble innhyret av Cooper, er det ingen regel for hvor lenge man kan risikere å sitte i fengsel mens man venter på et asylintervju. Salerno traff andre i fengselet som hadde ventet et helt år.

Caitlin Cooper tok imidlertid kontakt med New York Times, og 24 timer senere ble Salerno sluppet fri, og sendt tilbake til Roma. Nå vurderer kjæresten å flytte etter.

Les hele saken i New York Times her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer