Skulle besøke kjæresten i USA - ble fengslet

En italiener fikk et ublidt møte med USAs immigrasjonsmyndigheter.

Publisert
Sist oppdatert

Domenico Salerno skulle bare besøke sin amerikanske kjæreste som så mange ganger før, men denne gangen endte det med fengsling i ti dager, skriver New York Times.

Da han landet på Washington Dulles International Airport 29. april, ble han nektet å komme inn i USA. I stedet tilbrakte han timesvis i avhør, noe som endte med at han ikke fikk reise tilbake til Roma heller, da grensevaktene mente at han hadde gitt utrykk for at han han var redd for å returnere til Italia og ville ha asyl.

Dermed bar det til et fengsel i Virginia, der Salerno ble sittende i ti dager uten å være tiltalt for noe.

Opp til grensevakten

Selv om man kommer fra et land som ikke trenger visa for å besøke USA, er det opp til grensevakten å bestemme om man faktisk skal få komme inn i landet. Det finnes flere enn 60 grunner for ikke å slippe noen inn i landet, for eksempel en mistanke om at personen tenker å jobbe eller immigrere, skriver New York Times.

Da Salernos kjæreste, Caitlin Cooper, dro til flyplassen for å finne ut hva som foregikk, sa en av vaktene at Salerno skulle "prøve å tilbringe litt mer tid i sitt eget land".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer