Skulpturpark under vann

Våt kunstopplevelse i Mexico.

Finner han arbeidsro nede blant fiskene, tro? Foto: Jason de Caires Taylor
Finner han arbeidsro nede blant fiskene, tro? Foto: Jason de Caires Taylor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tar du deg en dykke- eller snorkletur utenfor Isla Mujeres ved Cancún i Mexico, vil du oppleve mer enn vakre koraller og fargerike fisk. På den hvite sandbunnen vil det nemlig stå 400 skulpturer turistene kan kikke på.

Foreløpig har bare noen av skulpturene kommet på plass i The National Marine Park, som altså ligger utenfor det karibiske turistparadiset Cancún på Yucatanhalvøya.

Forøvrig kan denne delen av Mesico anbefales på det sterkeste. DinSide besøkte Riviera Maya for noen år siden, og tar gjerne turen igjen. Her venter kritthvite palmestrender, mexicansk mat, mayaruiner og fantastiske snorkle- og dykkemuligheter. Les om våre opplevelser herfra i artiklene Mayaenes karibiske drøm, Sterke saker i Mexico, Vått, blått og helt rått.

Det er den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor som har laget skulpturene, som alle er i full størrelse, og er ment å være grosted for koraller.

Når de 400 statuene er på plass, er håpet at skulpturparken skal bli en turistattraksjon som reduserer presset på de naturlige revene i området, som fikk hard medfart under orkanen i 2004, og trenger tid for å komme tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.